Podľa Imreczeho si expremiér Pellegrini vypýtal províziu 150-tisíc eur

NETKY.SK • 7 Júl 2021, 09:59 • 2 min
Podľa Imreczeho si expremiér Pellegrini vypýtal províziu 150-tisíc eur

BRATISLAVA - V politike ide vždy o veľa. V hre je opäť meno bývalého expremiéra Petra Pellegriniho.

slovakia

left justify in out

Bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze spolupracuje s políciou. Vo svojej výpovedi označil aj ďalších vysokopostavených ľudí, ktorí sa mali podieľať na korupcii. Priznal sa aj k niektorým skutkom, z ktorých je podozrivý a nevynechal ani Petra Pellegriniho. Podľa jeho slov si mal vypýtať províziu 150-tisíc eur. 

 

img

 

Prečítajte si tiež: Podnikateľ Suchoba je už na Slovensku, aby vypovedal na NAKA

Imrecze je vo väzbe už niekoľko mesiacov

Vo výpovedi opísal, ako riešili obstarávanie cez Michala Suchobu a Miroslava Výbohu, popísal aj stretnutie s Pellegrinim na večeri, kde preberali aj legislatívnu zmenu týkajúcu sa projektu virtuálnej registračnej pokladnice. Ten bol súčasťou Akčného plánu proti daňovým podvodom. 

 

V prvej fáze mali pokladnicu online zdarma využívať  lekári, hotelieri, notári či taxikári. A štát tak získal väčší prehľad o ich príjmoch a podnikaní. 

 

img

 

 „Na tejto večeri ma Peter Pellegrini informoval, že splniť legislatívnu zmenu včas bude náročné a bude si to vyžadovať veľkú politickú podporu. Takisto sa ma spýtal, či je Michal Suchoba ochotný finančne podporiť, aby sa táto legislatívna zmena zrealizovala, teda mal na mysli províziu za to, že bude táto legislatívna zmena zrealizovaná," vypovedal František Imrecze.

 

Dodal, že neskôr si mal Pellegrini vypýtať províziu 150-tisíc eur, no na večeri sumu nespomínal. „Po odchode z reštaurácie sa ma ešte Peter Pellegrini na prechádzke spýtal, či tú finančnú odmenu od Michala Suchobu vieme zrealizovať prostredníctvom Miroslava Výbohu," vypovedal František Imrecze.

 

Tento "mocný muž blízky Smeru" mal podľa Suchobu vyčísliť, akú hodnotu bude mať politická podpora zmeny zákona. „Po asi 30-minútovej debate nám oznámil, že by bolo dobré dať štátnemu tajomníkovi odmenu za VERP. Na otázku akú, povedal, že 150-tisíc eur,“ vypovedal Suchoba.

 

"Rovnako mal sumu aj priebeh stretnutia opísať aj Imrecze s tým, že jemu sa 150-tisíc zdalo priveľa. Suchoba však vyšetrovateľom podľa našich informácií priamo povedal, že nevidel dôvod zjednávať a rovno súhlasil s vyplatením peňazí," informuje portál aktuality.sk.

 

img

 

Suchoba mal vypovedať, že o pár dní Výbohovi priniesol 150-tisíc v 500-eurových bankovkách v krabici od šampanského Cristal, ktorého fľaša vyjde na približne 250 eur. Výboha chcel záležitosť uzavrieť spravodlivo, a s obomi sa stretol ešte raz. Na tomto stretnutí im podľa Imreczeho mal povedať, že záležitosť je vybavená a „Pelle ďakuje“

 

Rovnako opísal stretnutie aj Suchoba. Opísal aj to, že zo stretnutia vo Výbohovej kancelárii odišli tajným východom. Následne poslanci koncom roka 2014 schválili zmenu zákona, ktorou sa od prvého apríla 2015 mala začať využívať virtuálna pokladnica. 

 

 

Súvisiaci článok: Imreczemu pribudlo ďalšie obvinenie, mal uplácať exšéfov NAKA

 

Pellegriniho reakcia
Pellegrini pre portál Topky.sk reagoval, že nepozná obsah výpovede Františka Imreczeho a netuší, o čom vo svojej údajnej výpovedi rozpráva. „K pánovi Františkovi Imreczemu môžem povedať len toľko, že som od neho určite nikdy nežiadal akúkoľvek ´finančnú podporu´ alebo inú výhodu. Na základe zverejnenej správy SIS i ďalších aktivít policajnej inšpekcie a prokuratúry sa ukazuje, že na Slovensku dochádza k manipulácii vyšetrovania a navádzaniu svedkov na rôzne výpovede. Tieto uniknuté výpovede kajúcnikov sa tak stávajú výlučne nástrojom politického boja s cieľom očierniť a poškodiť dobré meno vopred určených ľudí bez toho, aby sa voči tomu mohli efektívne brániť. V tomto prípade ide o očiernenie predsedu najsilnejšej opozičnej strany. Netuším, čo alebo kto vedie pána Františka I., aby tvrdil takúto lož. Pevne verím, že to nie je jeho pomsta voči mojej osobe za nevymenovanie do funkcie ministra financií," dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Minister vnútra mal zobrať úplatok! Mikulec hovorí o antikampani

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies