Cesta Hamáčka a Danka do Ruska mala byť zastierací manéver

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 05:47 • 2 min
Cesta Hamáčka a Danka do Ruska mala byť zastierací manéver

Cesta do Moskvy, na ktorej mal Jana Hamáčka sprevádzať Andrej Danko, mala byť len zastierací manéver v rámci akcie s vyhostením 18 dôstojníkov ruských tajných služieb SVR a GRU.

slovakia

left justify in out

Spravodajský portál Novinky.cz informje o tom, že to povedal  pre český Deník N s tým, že vedel, že nikam nepoletí. Na sociálnej sieti neskôr dodal, že akciu bolo treba urobiť diskrétne a cesta v tom zohrala rolu.

 


„Vzhľadom na rozsiahlosť a ojedinelosť celej akcie aj v rámci celého NATO a EÚ bolo nutné ju (akciu, pozn. red.) vykonať diskrétne, pričom svoju rolu hrala aj moja avizovaná cesta do Moskvy. Z pochopiteľných dôvodov nemôžem verejnosti povedať všetky podrobnosti,“ napísal vicepremiér Hamáček na sociálnej sieti .

 

Mohlo by vás zaujímať: Informácie o činnosti ruských tajných v Čechách nenechali chladnú ani SIS. Rozhodla sa prijať nevyhnutné opatrenia
 

 

Taktiež doplnil, že bezpečnostné zložky dosiahli fenomenálny úspech a „vyhostenie 18 dôstojníkov SVR a GRU a rozbitie dvoch rezidentúr ruských tajných služieb citeľne oslabí nepriateľské aktivity ruských agentov nielen voči ČR“.

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona