Z tibeckého mesta zasiahnutého zemetrasením evakuovali tisíce ľudí

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 11:57 • 2 min
Z tibeckého mesta zasiahnutého zemetrasením evakuovali tisíce ľudí

PEKING - Čínske úrady evakuovali vyše 4000 ľudí z tibetského mesta Čam blízko hranice s Nepálom, ktoré minulú sobotu zasiahlo zemetrasenie s epicentrom v susednej krajine.

slovakia

left justify in out

Podľa správy zverejnenej vo štvrtok na portáli tlačovej agentúry Sin-chua obyvateľov presúvajú pomocou armádnych, ale aj súkromných vozidiel a taxíkov do 300 kilometrov vzdialeného tábora, kde pre nich postavili približne tisícku stanov napojených na vodu a elektrinu. V tábore umiestňujú ľudí, ktorých domy sú po zemetrasení zničené alebo ich ohrozujú zosuvy pôdy. V správe sa ďalej uvádza, že cesta tvoriaca spojenie mesta Čam s okolím bola vzhľadom na "prekážky" do utorka neprejazdná.


Podľa údajov Sin-chua v meste pri zemetrasení zahynulo deväť ľudí, zatiaľ čo z celého Tibetu hlásia 25 mŕtvych, štyroch nezvestných 797 zranených. Zemetrasenie v autonómnej oblasti postihlo takmer 300-tisíc ľudí a 52-tisíc muselo opustiť svoje príbytky. Bilancia v susednom Nepále medzitým podľa zdrojov agentúry AP presiahla 5500 mŕtvych a 11 400 zranených.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies