Z potopenej ruskej lode pri Kanárskych ostrovoch uniká palivo

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 07:52 • 2 min
Z potopenej ruskej lode pri Kanárskych ostrovoch uniká palivo

MADRID - Približne 120 kilogramov lodného paliva už odstránili z mora pri obľúbených turistických plážach Veneguera, Tasarte a Taurito na španielskom ostrove Gran Canaria, ktorý je súčasťou Kanárskych ostrovov. Ide o následok potopenia ruskej rybárskej lode Oleg Najdenov, informovala vo štvrtok španielska vláda.

slovakia

left justify in out

Podľa nej v súčasnosti uniká z lode do mora päť až desať litrov paliva za hodinu. Ministerstvo pre verejné práce poslalo robotickú ponorku k vraku, aby preverila, či sa tri známe diery v trupe lode dajú utesniť.

Situácia na plážach sa bude nasledujúcich niekoľko dní zhoršovať, varovala skupina na ochranu životného prostredia Greenpeace vo svojom samostatnom vyhlásení, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

 

Ruská loď začala horieť v sobotu minulý týždeň počas kotvenia na Kanárskych ostrovoch. Loď v plameňoch v rámci preventívnych opatrení odtiahli z prístavu na otvorené more. V noci na stredu sa však potopila a palivo z nej vytieklo do vôd Atlantického oceánu. Vrak rybárskej lode skončil v hĺbke 2400 metrov, vo vzdialenosti 24 kilometrov od Kanárskych ostrovov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies