Rušivý človek, váš najlepší učiteľ...

NETKY.SK • 26 September 2023, 10:00 • 2 min
Rušivý človek, váš najlepší učiteľ...

Ľudia, ktorí sa objavia v našom živote a s ktorými súhlasíme a zdieľame podobné, ľahko prijateľné záujmy, nás učia naozaj málo.

slovakia

left justify in out

Ale tí druhí, ktorí nám dokážu ísť na nervy a rozčúliť nás pri akejkoľvek situácii, sú našimi skutočnými učiteľmi. Osoba, ktorá môže skutočne narušiť váš stav pokoja, je tá, ktorá vám pripomína, že nie ste vo skutočnom stave pokoja alebo osvietenia, ktoré pramení z dôvery. V tej chvíli sa táto osoba stáva vaším najväčším učiteľom a práve jej by ste mali poďakovať, sebe i Bohu, že vám ju poslal do života. Príde deň, keď dokážete prekonať hnev, zlosť a rozrušenie, ktoré táto osoba zdanlivo vyvoláva, a poviete: "Ďakujem ti, že si môj učiteľ", spoznali ste spriaznenú dušu. Každý, kto vám vstúpi do života a dokáže vám liezť na nervy a vyvolávať vo vás pocit zúrivosti, je učiteľ v obleku manipulátora, bezohľadného, frustrujúceho a nesympatického. Osvietený pokoj znamená, že ste v pokoji nie len s tými, ktorí s vami zdieľajú vaše záujmy a súhlasia s vami, ale aj s tými učiteľmi, ktorí vám pripomínajú, že máte pred sebou ešte dlhú cestu, aby ste boli v pokoji sami so sebou. Poďakujte za všetkých tých veľkých duchovných učiteľov, ktorí sa vo vašom živote objavili v podobe detí, súčasných alebo bývalých manželov, otravných susedov, spolupracovníkov, protivných cudzích ľudí a podobne, pretože vám pomáhajú zostať v stave pokoja a osvietenia. Deň za deňom vám dávajú najavo, koľko práce vám ešte skutočne zostáva vykonať; a kde ste to ešte nezvládli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies