Yoko Ono sa po 40-tich rokoch ospravedlnil vrah jej manžela Johna Lennona

NETKY.SK • 22 September 2020, 15:32 • 2 min
Yoko Ono sa po 40-tich rokoch ospravedlnil vrah jej manžela Johna Lennona

NEW YORK - Mark Chapman, ktorý zavraždil hudobníka Johna Lennona, sa po desiatkach rokov ospravedlnil jeho vdove Yoko Ono. Chapman zastrelil známeho speváka skupiny Beatles v decembri 1980 v New Yorku pred jej vlastnými očami.

slovakia

left justify in out

Zmierený s osudom 

V auguste vrahovi po 11. raz zamietli žiadosť o podmienečné prepustenie z väzenia. Počas vypočúvania Chapman uviedol, že 40-ročnú rockovú hviezdu zabil pre "slávu" a že si za to zaslúži trest smrti. Chapman (65) dodal, že na svoj "čin hodný opovrhnutia" myslí stále a je zmierený so skutočnosťou, že za mrežami zrejme strávi zvyšok života.

 

img

 

Túžil po sláve

"Opakujem, že mi je to ľúto, nechcem sa vyhovárať. Spravil som to pre vlastnú slávu. Je to najhorší zločin, aký môže byť spáchaný voči nevinnému človeku. Jediným dôvodom, prečo som ho zavraždil, bola jeho obrovská sláva a ja som zároveň veľmi túžil stať sa slávnym. Bolo to odo mňa veľmi sebecké," povedal Chapman porote v newyorskom väzení Wende Correctional Facility.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jillian Budny (@jillianbudny),

 

Ospravedlnil sa, no to nestačí 

"Toto by som chcel zdôrazniť - bol to veľmi samoľúby čin. Je mi ľúto za bolesť, ktorú som jej (Ono) spôsobil," zakončil Chapman, ktorého výpoveď získala tlačová agentúra PA Media. V prepise záznamu porota odmietla jeho podmienečné prepustenie na základe uznesenia, že "by to nebolo zlučiteľné s osohom spoločnosti".

 

img

 

Strata pre celý svet 

Porota takisto poznamenala, že jeho "sebecké konanie obralo budúcich fanúšikov (Lennona) o možnosť zažiť inšpiratívne slová, ktoré tento umelec adresoval miliónom ľudí. Váš násilný čin nespôsobil ujmu iba rodine a jeho bývalým členom (skupiny The Beatles), ale celému svetu," vyhlásila vo svojom uznesení porota.

 

img

 

Ani vo väzení nie je v bezpečí 

Chapman vo väzenskom bloku, do ktorého ho umiestnili pre jeho vlastné bezpečie, pracuje ako úradník a nosič. O ďalšie podmienečné prepustenie môže požiadať opäť o dva roky.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona