Masové zatýkanie v Austrálii. Ľudia protestujú proti opatreniam

NETKY.SK • 21 August 2021, 16:14 • 2 min
Masové zatýkanie v Austrálii. Ľudia protestujú proti opatreniam

SYDNEY - V Austrálii zatkli v sobotu vyše 250 ľudí na proteste proti pandemickým lockdownom v krajine. Mnohým hrozia pokuty za nedodržiavanie hygienických nariadení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovali o tom austrálske úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AP.


Protesty sa v sobotu konali vo viacerých mestách po celej krajine, pričom najväčší a najnásilnejší bol v Melbourne. Po potýčkach, ktoré vypukli na niektorých protestoch, ošetrili najmenej sedem policajtov.


V Sydney platí lockdown (uzávera) už dva mesiace; v Melbourne a v austrálskom hlavnom meste Canberra zaviedli lockdown tento mesiac.

 

Pravidlá lockdownu znamenajú, že ľudia sa väčšinou zdržiavajú doma a majú obmedzené sociálne kontakty. Protestujúci tvrdia, že lockdowny by sa mali skončiť, ale úrady vysvetľujú, že sú potrebné na potlačenie šírenia koronavírusu a na záchranu životov.


Napriek pandemickým obmedzeniam austrálsky štát Nový Južný Wales, kde sa nachádza aj Sydney, hlásil v sobotu rekord 825 nových denných komunitných prípadov nákazy koronavírusom. Niekoľko veľkých miest zápasí s výskytom vysokonákazlivého variantu delta.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies