Priemyselná produkcia v eurozóne sa v novembri zotavila, na Slovensku naopak klesla

NETKY.SK • 16 Január 2023, 16:00 • 2 min
Priemyselná produkcia v eurozóne sa v novembri zotavila, na Slovensku naopak klesla

Luxemburg - Priemyselná produkcia v eurozóne sa v novembri vrátila k rastu, keď výraznejšie vzrástla produkcia polotovarov a kapitálových tovarov.

slovakia

left justify in out

Výsledky zároveň dvojnásobne prekonali odhady analytikov.  Priemyselná produkcia v eurozóne sa v novembri zvýšila oproti predchádzajúcemu mesiacu o 1 % po októbrovom poklese o 1,9 %. Ekonómovia pritom očakávali rast iba o 0,5 %. Pod zvýšenie sa veľkou mierou podpísal rast produkcie polotovarov o 0,8 % a produkcie kapitálových tovarov. V ich prípade dosiahol 1 %. Rástla aj produkcia tovarov dlhodobej spotreby, a to o 0,4 %. V medziročnom porovnaní priemyselná výroba v eurozóne pokračovala v raste, tempo rastu sa však výrazne spomalilo. Zatiaľ čo v októbri vzrástla o 3,4 %, v novembri rast dosiahol 2 %.  Na Slovensku klesla o 1 %. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies