RB Lipsko rokuje so City o prestupe Chorváta Joška Gvardiola, potvrdil to bundesligista

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 13:30 • 2 min
RB Lipsko rokuje so City o prestupe Chorváta Joška Gvardiola, potvrdil to bundesligista

LIPSKO - Vedenie RB Lipsko potvrdilo, že chorvátsky futbalista Joško Gvardiol požiadal nemecký klub o prestup do Manchestru City.

slovakia

left justify in out

Vedenie RB Lipsko potvrdilo, že chorvátsky futbalista Joško Gvardiol požiadal nemecký klub o prestup do Manchestru City. Podľa športového riaditeľa Maxa Eberla bundesligista momentálne rokuje s úradujúcim anglickým šampiónom a víťazom Ligy majstrov. Britské médiá predtým informovali, že Lipsko žiada za Gvardiola sto miliónov eur, čím by sa stal najdrahším obrancom histórie.

 

"Joško a jeho zástupcovia nám povedali, že si želá prestup do Manchestru City. Momentálne prebiehajú rokovania. V tejto chvíli nie je nič nové," povedal Eberl pre pondelňajšie vydanie denníka Leipziger Volkszeitung. Chorvátsky obranca pomohol na MS 2022 v Katare národnému tímu k zisku bronzových medailí. Podľa médií sa už "Citizens" s ním dohodli na podmienkach zmluvy.

 


O 21-ročného stopéra má eminentný záujem najmä tréner Pep Guardiola, v jeho hľadáčiku je už dlhodobo. Podľa špecializovaného portálu Transfermarkt sa jeho trhová cena pohybuje okolo 75 miliónov eur, no podľa renomovaného talianskeho novinára Fabrizia Romana žiada Lipsko ešte o tretinu viac. Kontrakt by mal zahŕňať aj rôzne bonusy. Doterajšie prvenstvo medzi obrancami drží Harry Maguire z Manchestru United. Anglického reprezentačného stopéra kúpil klub v roku 2019 z Leicestru City za 87 miliónov eur. Gvardiol má s úradujúcim víťazom Nemeckého pohára kontrakt platný až do roku 2027.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Goal, Thiago Productions / YouTube
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies