Polícia zvyšuje hliadky na cestách, reaguje tak na nehody spôsobené alkoholom

NETKY.SK • 3 Január 2020, 16:09 • 2 min
Polícia zvyšuje hliadky na cestách, reaguje tak na nehody spôsobené alkoholom

NITRA – Reaguje tak na rastúci počet nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Na bezpečnosť na cestách budú vo zvýšenej miere dohliadať hliadky dopravnej, poriadkovej, ale aj železničnej polície.

slovakia

left justify in out

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Nitre, aktéri viacerých dopravných nehôd museli z dôvodu vysokej hladiny alkoholu v krvi čakať na vytriezvenie v policajnej cele.

 

"Tam skončil aj 50-ročný muž na Volkswagene Golf, ktorý pri obci Jelenec neubrzdil a zozadu narazil do pred ním idúcej Škody Felicia. V jeho dychu policajti namerali 2,67 promile. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Odniesli si to len pokrčené plechy a škoda asi za 600 eur,“ uvádza KR PZ v Nitre.

 

V kroví pri ceste skončila aj 25-ročná vodička Audi v obci Machulince. Dychová skúška v jej krvi namerala 1,96 promile alkoholu. Mimo cesty skončilo aj vozidlo Dodge Caliber v Šahách na Tabánskej ulici. Jeho 22-ročnému vodičovi namerali policajti 2,4 promile alkoholu v dychu.

 

"Vo všetkých prípadoch boli vodiči po vytriezvení obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ oznámila polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies