WTA New Haven: Rybáriková si váži triumf nad Halepovou a finále

NETKY.SK • 26 November 2014, 15:00 • 2 min
WTA New Haven: Rybáriková si váži triumf nad Halepovou a finále

BRATISLAVA - Na rozdiel od predchádzajúcich troch sezón nevyhrala tenistka Magdaléna Rybáriková v tej práve skončenej žiadny turnaj na hlavnom okruhu WTA.

slovakia

left justify in out

 Finálová účasť v New Havene, či semifinále na Wimbledone vo štvorhre v kombinácii so súčasným 50. miestom v rebríčku sú však jednoznačné pozitíva.

"Táto sezóna bola z jedného hľadiska dobrá, no z toho druhého horšia. Pre zranenie v závere som ju nemohla ani poriadne dokončiť. Bola to veľká škoda, pretože som mala dobrú formu. Najmä v New Havene a po tomto turnaji som podávala moje najlepšie výkony. Vždy som sa však zranila a aj preto som mala toľko skrečov. Mrzí ma to, ale na druhej strane boli aj pozitíva. Mala som obhajovať okolo 600 bodov pred US Open, našťastie sa mi to podarilo, a v rebríčku som výrazne neklesla. Sezónu teda hodnotím pozitívne, keďže je veľmi ťažké neustále obhajovať body a byť fit," povedala slovenská dvojka Rybáriková v rozhovore pre server tennis-arena.cz. 

 

Za najlepší zápas v roku 2014 označila 26-ročná piešťanská rodáčka víťazstvo nad Simonou Halepovou v New Havene, kde súčasnú svetovú trojku zdolala v 2. kole 6:2, 4:6, 6:3. "Bol to pre mňa najväčší skalp v celej sezóne. Dobre som hrala tiež v dueloch proti Andrei Petkovicovej. Na druhej strane najhorší zápas som odohrala v Estorile proti Šafářovej. Zlé to bolo aj v Birminghame, kde som prehrala hneď v 2. kole proti ďalšej Češke Cetkovskej. Dobrá nebola ani antuková sezóna," priznala Rybáriková. 

 

Semifinále Wimbledonu vo štvorhre po boku Nemky Andrey Petkovicovej spôsobilo, že v deblovom rebríčku je dnes na 66. mieste najvyššie postavenou Slovenkou. "S Petkovicovou sme si sadli a zrodila sa dobrá dvojica. Spoločne budeme pokračovať aj v sezóne 2015," prezradila. 

 

Rybáriková uprostred sezóny vymenila trénera Petra Hubera za Martina Ležáka. Dôvodom nebola nespokojnosť, ale fakt, že Huber už z rodinných dôvodov nemohol s ňou cestovať na turnaje. "S Ležákom sme začali americkou letnou sériou, kde som mala najväčšiu obhajobu bodov. Muselo to byť pre neho stresujúce, všetko však napokon dobre dopadlo. Dohodli sme sa aj na ďalšiu sezónu," informovala Rybáriková. 

 

Do novej sezóny si skúsená tenistka a držiteľka štyroch turnajových titulov vo dvojhre želá obligátne zdravie, keďže zdravotných problémov si rok čo rok užije pomerne dosť a stopercentne v poriadku nie je ani teraz. "Je zbytočné si dávať renkingové ciele. Ak budem zranená, nemôžem byť v Top 20 či 30. Samozrejme, chcela by som uhrať lepšie výsledky na grandslamových turnajoch," dodala Magdaléna Rybáriková, ktorá už v sobotu odlieta s trénerom na prípravu do amerického Delray Beach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies