AKTUALIZÁCIA: Verejné podujatia v rámci návštevy pápeža budú dostupné aj pre nezaočkovaných!

NETKY.SK • 5 September 2021, 09:53 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Verejné podujatia v rámci návštevy pápeža budú dostupné aj pre nezaočkovaných!

BRATISLAVA - Verejné podujatia v rámci návštevy pápeža Františka budú dostupné aj pre návštevníkov v režime OTP, čo znamená očkovaní, testovaní, prekonané ochorenie COVID-19. Zmenu ocenilo hnutie Sme rodina i opozičný Hlas-SD, súhlasí aj strana SaS. Poslanec OĽANO Andrej Stančík zasa ostro kritizuje toto opatrenie.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 5. septembra 15:30

Predseda vlády SR Eduard Heger nijakým spôsobom nezasahoval do zmeny pravidiel v súvislosti s návštevou verejných podujatí, na ktorých vystúpi pápež František. Uviedla to premiérova hovorkyňa Ľubica Janíková. "Išlo o rozhodnutia organizátora, teda Konferencie biskupov Slovenska (KBS), ktorý musí konať v súlade s platnou vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR." 

 

Zmenu ocenilo hnutie Sme rodina i opozičný Hlas-SD, súhlasí aj strana SaS, pričom ale upozorňuje na nevyhnutnosť prísneho dodržiavania protiepidemických opatrení. Naopak, poslanec OĽANO Andrej Stančík ostro kritizuje toto opatrenie, krok KBS vníma ako nezodpovedný a obrovský hazard, ktorý sa v čase rastúceho počtu nových prípadov ochorenia COVID-19 vypomstí.

 

Pôvodná správa

 

Záujemcovia sa musia zaregistrovať na stránke navstevapapeza.sk. TK KBS však upozorňuje, aby sa teraz neprihlasovali do existujúcej registrácie pre plne zaočkovaných, ale počkali do pondelka 6. septembra na spustenie registrácie OTP.

 

Prečítajte si: VIDEO: Pápež František účinkuje vo videu na podporu očkovania!

Organizátori doplnili, že pre návštevníkov v režime OTP takisto ako pre zaočkovaných budú na podujatiach v Prešove, Košiciach a Šaštíne vytvorené extra sektory s osobitnými vstupmi, všetko v zmysle platných vyhlášok. Zaočkovaní si však budú môcť vybrať, či pôjdu do sektoru pre plne zaočkovaných alebo do sektoru OTP. Pri vstupe do sektoru OTP sa návštevníci preukážu vstupenkou, dokladom totožnosti a negatívnym testom RT-PCR alebo LAMP testu (nie starším ako 72 hodín) alebo negatívnym výsledkom antigénového testu (nie starším ako 48 hodín), alebo potvrdením o prekonaní covidu v ostatných 180 dňoch.

 

Možno vás zaujme: Peter Pellegrini: Vláda pred návštevou pápeža Františka rozdelila Slovensko

 

Testy by si mali osoby urobiť pred príchodom na podujatie v mieste svojho bydliska. „O prípadných Mobilných odberných miestach (MOM) pred podujatiami budeme vopred informovať; zatiaľ však platí, že návštevníkov prosíme urobiť si testy pred cestou na podujatia,“ dodali.

Pápež František pricestuje na návštevu Slovenska v nedeľu 12. septembra. Navštívi Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín, kde svoju návštevu v stredu 15. septembra ukončí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies