REPORTÁŽ: Knižný kompas prináša v dvoch vlnách 45 noviniek i knižné série - Netky boli pri tom!

NETKY.SK • 29 Október 2020, 20:19 • 2 min
REPORTÁŽ: Knižný kompas prináša v dvoch vlnách 45 noviniek i knižné série - Netky boli pri tom!

Ako tráviť čas v pandémii a lockdowne? Doprajte si dávku nových kníh a prečítajte si všetko, čo ste doteraz nestihli. Kopec noviniek ponúka najväčšie vydavateľstvo IKAR a jeho Knižný kompas. V dvoch vlnách prináša 45 nových titulov a dve unikátne knižné série. Pozrite si reportáž Netiek, kde vám svoje knihy exkluzívne predstavia autori Andrea Coddington, Maroš Molnár, Hana Lasicová a Arpád Soltész.

slovakia

left justify in out

 

Náruživé čítanie kníh na rozdiel od iných návykov a závislostí zdraviu neškodí, naopak, prospieva. Čítanie kníh sa najmä u starších ľudí osvedčuje ako spôsob tréningu pamäte, koncentrácie pozornosti či prevencie starnutia. Čítanie nám umožňuje únik od všedných starostí do sveta literárnej fikcie, chráni nás pred rutinou každodenných starostí, vyčerpaním a vyhorením. Čítanie rozvíja myslenie, kultivuje reč a vytvára pozitívne vzory. Najväčšia knižná udalosť roka priniesla veľké mená a množstvo bestsellerov od pôvodných aj zahraničných autorov.

 

"Na Knižný kompas sa vždy snažíme vybrať to najlepšie z najlepšieho. Takže naraz vydáme 45 publikácií v dvoch etapách," konštatuje Gabriela Belopotocká, generálna riaditeľka vydavateľstva Ikar.

 

img

 

Kondičného trénera Maroša Molnára pozná celé Slovensko z televíznych obrazoviek, kde v relácii Extrémne premeny pomáhal chudnúť obéznym ženám aj mužom. Teraz prichádza s motivačnou knihou Gauč alebo šťastie, ktorú napísal spolu s Luciou Pastierovou Čarnou.

 

"Knihu som písal popri svojej práci a popri nakrúcaní v televízii. Hlavné gro sa urobilo v čase prvej karantény, kedy sa zmenil charakter knihy. Vtedy som sa rozhodol, že chcem, aby bola pre ľudí. V knihe nájdete vyše 150 cvikov, ktoré sa môžete naučiť robiť správne, tak aby vás nič nebolelo a cítili ste sa fit bez ohľadu na vek či váhu," prezradil kondičný tréner a autor Maroš Molnár.

 

Úspešná slovenská bestsellerová autorka Andrea Coddington prináša novinku s názvom Prečo ja? Jednou z tém ženského románu je aj onkologické ochorenie.

 

"Moja nová kniha Prečo ja je založená na reálnych udalostiach. Reálnych osudoch reálnych ľudí. V našej spoločnosti, v tomto čase, na jar roku 2020," vysvetľuje Andrea Coddington.

 

img

 

Arpád Soltész prichádza po Mäse a Svini s knihou Hnev. Soltész sa v treťom románe vracia k postavám svojej prvotiny Mäso, do éry mečiarizmu, keď si nikto nemohol byť istý svojím majetkom, slobodou ani životom, pokiaľ ich nedokázal ochrániť hrubou silou alebo politickými konexiami.

 

"Je to kniha, ktorá sa odohráva v tých najtemnejších 90-tych rokoch. Je plná veľmi nahnevaných postáv. Najviac nahnevaný je hlavný antihrdina románu – policajt, ktorý keď zistí, že zákonnou cestou nedokáže ochrániť nikoho, tak sa vydá cestou pomsty," vysvetľuje Arpád Soltész.

 

img

 

Hana Lasicová a Katarína Mikulíková pripravili nielen pre deti Oteckovník po druhý raz. Celoročný motivačný zápisník, ktorý si obľúbili fanúšikovia populárneho seriálu má voľné strany s určenými dňami v týždni na poznámky, zábavné úlohy, veľa farebných fotografií z epizód seriálu a vtipných ilustrácií. Fanúšikovia čítania sa môžu tešiť na mnohé ďalšie bestsellerové tituly. Jozef Karika prináša nový mysteriózny triler Smršť, Jozef Banáš mystický motivačný román Nádherná smrť v Altaji. Adriana Macháčová vydáva nový román Dokonalý manžel. Novinkou je aj Unesená od autorky Lucie Saskovej, Polícia v rukách mafie od bývalého policajta Petra Šlosera a Encyklopédia vojen od Vladimíra Segeša a kolektívu. Zo zahraničných autorov sú to opäť veľké mená. Detské knihy prekvapivo prinášajú Dan Brown - Divoká symfónia a Samuel Björk  - Detektívi z dvora - Prípad strateného náhrdelníka. Zo severského krimi určite poteší novinka od Larsa Keplera Zrkadlový muž. V druhej vlne sa môžu čitatelia tešiť aj na neuveriteľný box s novými vydaniami všetkých siedmich dielov Harryho Pottera k 20-temu výročiu jeho vydania na Slovensku. Box aj obálky kníh sú ilustrované slovenským ilustrátorom Adriánom Machom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies