MS 2022: Wau! Irán si dvoma gólmi v nadstavenom čase zaistil víťazstvo nad Walesom

NETKY.SK • 25 November 2022, 16:39 • 2 min
MS 2022: Wau! Irán si dvoma gólmi v nadstavenom čase zaistil víťazstvo nad Walesom

AL RAJÁN - Futbalisti Walesu prehrali vo svojom druhom zápase na 22. majstrovstvách sveta v Al Rajáne s Iránom 0:2. V 90.+8. minúte sa presadil Roozbeh Chechmi a víťazstvo poistil Ramin Rezaian. Walesania hrali v piatkovom stretnutí od 86. minúty o jedného hráča menej, keďže brankár Wayne Hennessey dostal za faul na Mehdiho Taremiho červenú kartu.

slovakia

left justify in out

Irán sa presadil v 9. a 11. minúte nadstaveného času

 

Reprezentanti Iránu boli v úvode zápasu viac pri lopte a Sardar Azmoun v 7. minúte vyslal prvú strelu na brankára Wayna Hennesseyho. Prvú veľkú šancu v stretnutí si však vypracoval Wales, keď po centri Connora Robertsa z pravej strany zakončil Kiefer Moore, no trafil len brankára Hosseina Hosseiniho. V 15. minúte Ali Gholizadeh vystihol chybu práve Robertsa a po výmene lopty s Azmounom dal gól, no VAR odhalil postavenie mimo hry a preto ostal nerozhodný stav 0:0.

Aktivita Iránčanov pokračovala aj v druhom polčase a veľmi blízko gólu boli už tesne po zmene strán. Útočník Azmoun v 51. minúte po úniku trafil do ľavej žrde a o pár sekúnd neskôr namieril svoj pokus do konštrukcie aj Gholizadeh. Irán si naďalej dokázal vytvárať šance. Saeid Ezatolahi nebezpečne vystrelil, ale brankár Hennessey jeho pokus vytlačil končekami prstov na rohový kop. V 83. minúte zahrozil aj Wales, keď sa po prihrávke Moora dostal na hranici šestnástky k lopte Ben Davies, ale Hossein Hosseini zasiahol.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)

 

Mehdi Taremi sa o chvíľu na to dostal za obranu súpera, ale z brány vybehol brankár Hennessey a fauloval ho. Rozhodca mu síce najprv ukázal žltú, no po pozretí videozáznamu zmenil rozhodnutie a udelil waleskému brankárovi červenú. Tréner Rob Page musel prestriedať a medzi žrde nastúpil Danny Ward. Irán mohol početnú výhodu rýchlo využiť, Mehdi Torabi minul ľavú žrď brány len o niekoľko centimetrov. Rozhodol až nadstavený čas, keď hráči Carlosa Queiroza dvakrát udreli. Roozbeh Chechmi v 90.+8 minúte vystrelil z diaľky a trafil presne k ľavej žrdi a triumf poistil tesne pred koncom zápasu Ramin Rezaian.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 433 (@433)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona