S nástupom jesene prichádzajú kratšie, sychravejšie a daždivé dni. Psychický stav sa môže s jeseňou zhoršiť.

NETKY.SK • 19 September 2023, 09:03 • 2 min
S nástupom jesene prichádzajú kratšie, sychravejšie a daždivé dni. Psychický stav sa môže s jeseňou zhoršiť.

Nápomocné a užitočné pre ľudí počas daných období je dopriať si veci, činnosti a aktivity, ktoré majú radi.

slovakia

left justify in out

Psychický stav ľudí sa môže s nástupom jesene zhoršiť. Prichádzajú s ňou kratšie, sychravejšie a daždivé dni. Približujeme sa počas nej k času, keď za tmy vstávame a vraciame sa domov. V kontexte duševného zdravia je však náročnejším obdobím jar.
"Mnohí z nás na jar čakajú, je symbolom energie, prebúdzania a začiatku celého cyklu. Niektorí ľudia sú však po jeseni a zime veľmi vyčerpaní a necítia sa plní energie, sú unavení po zime a myslia si, že niečo s nimi nie je v poriadku. Aj toto môže byť spúšťačom rôznych duševných ťažkostí," skonštatoval.

Nápomocné a užitočné pre ľudí počas daných období je dopriať si veci, činnosti a aktivity, ktoré majú radi. "Je dôležité spoznať samého seba a dopriať si to, čo vám fungovalo v minulosti alebo čo vám pomáha teraz, či už je to šport, knihy, pohyb, kontakt s priateľmi, návšteva wellnes, masáž". Dôležité sú zdravé vzťahy, rovnováha medzi odpočinkom a prácou a počúvanie samého seba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies