WTA Istanbul: Cibulková tesne prehrala v 1. kole dvojhry

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 18:55 • 2 min
WTA Istanbul: Cibulková tesne prehrala v 1. kole dvojhry

ISTANBUL - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na turnaji WTA International TEB BNP Paribas Istanbul Cup v tureckom Istanbule (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace) s Taliankou Camilou Giorgiovou nasadenou ako piatou za 173 minút tesne 5:7, 7:5, 6:7 (4). Do osemfinálového 2. kola jej nepomohlo ani extrémnych 22 dvojchýb súperky, ktorá si v šestnástke zmeria v derby sily s Francescou Schiavoneovou.

slovakia

left justify in out

Duel priniesol 16 brejkov v 36 štandardných gemoch. Slovenka v desiatej hre prvého dejstve nezužitkovala štyri setbaly na príjme, dva v rade. V druhej časti Talianka trikrát za sebou okamžite prišla o náskok brejku a napokon sa nevyhla rozhodujúcej časti. V nej viedla 2:0, ale aj mala manko 3:4. Za stavu 5:4 sa Giorgiová nedopodávala k postupu, pri skóre 5:4 nepremenila dve šance na returne za sebou. V tajbrejku Cibulková predviedla priebežný obrat z 0:2 na 3:2, potom však klesla na 3:6 a eliminovala len jednu mečbalovú hrozbu. 

 

Dvadsaťšesťročná nedávna členka Top 10 renkingu Cibulková, aktuálne po štvormesačnej výluke vrátane marcovej operácie ľavej nohy 56. v hodnotení, sa nedokázala 23-ročnej 31. hráčke svetového rebríčka Giorgiovej revanšovať za nezdar 4:6, 6:7 (2) z vlaňajšej rímskej antuky. 

 

Zverenkyňa kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Liptáka Cibulková hrala premiérovo od 29. júna, keď na londýnskej grandslamovej tráve podľahla v 1. kole Wimbledonu krajanke Daniele Hantuchovej. Celkovo to bol jej tretí turnaj po návrate, začala v anglickom Eastbourne a hneď sa prepracovala vo štvrťfinále. Budúci týždeň si Cibulková zahrá v azerbajdžanskom Baku. 

 

Dvojhra - 1. kolo: 
Camila Giorgiová (Tal.-5) - Dominika Cibulková (SR) 7:5, 5:7, 7:6 (4) za 173 minút 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies