Naozaj povedal Boris Johnson, že by radšej videl tisíce tiel ako tretí lockdown?

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 18:17 • 2 min
Naozaj povedal Boris Johnson, že by radšej videl tisíce tiel ako tretí lockdown?

LONDÝN - Britský premiér Boris Johnson podľa denníka Daily Mail povedal, že by radšej videl „hromadenie tisícov tiel" ako uvalenie tretieho celoštátneho lockdownu vo Veľkej Británii. Čo si o tom myslí sám Johnosn?

slovakia

left justify in out

Britský premiér poprel správu denníka Daily Mail, podľa ktorého údajne povedal, že radšej by videl „hromadenie tisícov tiel" ako uvalenie tretieho celoštátneho lockdownu vo Veľkej Británii. Podľa Daily Mail sa Johnson takto vyjadril na jeseň 2020, keď jeho vláda uplatnila druhý lockdown, aby bojovala proti rastu počtu prípadov koronavírusu. Johnson v pondelok povedal, že tvrdenie o jeho údajných slovách z jesene je „úplná, úplná hlúposť".

 

img

V Spojenom kráľovstve v januári tohto roka vyhlásili tretí lockdown, keďže počet infekcií opäť prudko stúpol, pričom to spôsobil nový nákazlivejší variant vírusu. Denník Daily Mail necitoval zdroj svojho tvrdenia, ale z kancelárie britského premiéra na Downing Street 10 unikol celý rad vyjadrení. Vládni predstavitelia to prešetrujú.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Anglicku pribudlo 1 338 nových príapdov. Uvoľnili opatrenia a otvorili aj reštaurácie


Veľká Británia strávila veľkú časť minulého roka v stave reštrikcií v oblasti podnikania a bežného života, keďže sa snažila zastaviť šírenie ochorenia COVID-19. Pandémia v krajine spôsobila viac ako 127-tisíc úmrtí, čo je najvyšší počet v Európe. Reštrikcie sa v súčasnosti postupne uvoľňujú paralelne s pokračovaním masovej vakcinácie, v rámci ktorej aspoň jednu dávku očkovacej látky proti koronavírusu dostala už polovica populácie Británie.

 

Prečítajte si tiež: Osobnosti svetovej politiky reagujú na smrť princa Filipa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona