Africký pohár národov sa v Egypte začne o šesť dní neskôr

NETKY.SK • 28 Január 2019, 13:47 • 2 min
Africký pohár národov sa v Egypte začne o šesť dní neskôr

KÁHIRA - Tohtoročný Africký pohár národov (APN) vo futbale sa začne o šesť dní neskôr ako sa pôvodne plánovalo. Úvodné stretnutie afrického šampionátu sa uskutoční 21. júna a finálový zápas je na programe 19. júla. Dôvodom posunu termínu je snaha organizátorov vyjsť v ústrety moslimským hráčom, keďže sa pre nich začiatkom júna skončí posvätný mesiac ramadán.

slovakia

left justify in out

Podľa tradície v tomto mesiaci boli zjavené prorokovi Mohamedovi prvé verše Koránu - posvätnej knihy Islamu. Saúm - pôst počas ramadánu je jedným z Piatich pilierov islamu. Moslim je povinný počas denných hodín zdržať sa akéhokoľvek jedenia, pitia, fajčenia alebo súlože. Pretože islamský lunárny kalendár je o 11 až 12 dní kratší oproti slnečnému roku, je Ramadán pohyblivý voči ročným obdobiam. Presný dátum jeho začiatku súvisí s prvým pozorovaním Mesiaca po nove v danej lokalite. 

 

img

 

 V tomto období je náročné pre hráčov tohto vyznania trénovať alebo nastúpiť na zápas. Športové výkony by teda neboli optimálne a preto sa rozhodli, že celý šampionát sa posunie. Diváci chcú predsa vidieť na trávniku len to najlepšie. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#flyinginegypt #african #africannationscup #welcometoegypt

Príspevok, ktorý zdieľa Adam Soliman (@adam_ashraf_7),


Pôvodne mal byť dejiskom záverečného turnaja Kamerun, ale tamojší usporiadatelia meškali s prípravou športovísk a navyše v niektorých častiach krajiny vypukli nepokoje. O možnosť hostiť prestížne podujatie prejavili záujem aj Juhoafričania, ale prednosť napokon dostala krajina zo severu kontinentu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies