Wakelake Golden Trophy s účasťou svetových wakeboardistov

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 15:42 • 2 min
Wakelake Golden Trophy s účasťou svetových wakeboardistov

BRATISLAVA - Štvrtý ročník medzinárodných pretekov Wakelake Golden Trophy prinesie na Slovensko to najlepšie zo svetového wakeboardingu. 24. - 25. júna sa pripravte na neuveriteľnú show na vode, od hladiny až po vysoké air triky.

slovakia

left justify in out

Posledný júnový víkend sa bude točiť okolo svetových wakeboardových pretekov na Wakelake Golden Trophy 2016 na bratislavských Zlatých Pieskoch. Účasť na 4-hviezdičkových pretekoch svetovej federácie IWWF v areáli Wakelake, ktorý poskytuje špičkové podmienky pre svetových jzdcov, potvrdili hviezdy svetového wakeboardingu. Úradujúci majstri sveta v mužskej I ženskej kategórii Lior Sofer z Izraela a medzinárodná superhviezda Julia Rick z Nemecka sa predvedú na najväčšom bratislavskom jazere, kde sa bude jazdiť na 810-metrovom vleku s ôsmymi prekážkami. Okrem svetových ťahákov môžete vidieť aj domácu favoritku úradujúcu majsterku světa a Európy Zuzanu Vráblovú.

 

Dvadsaťpäťročná Piešťanka, ktorá sa dlhodobo pripravuje na americkej Floride, priletí na domáce preteky s najvyššími amníciami. „Veľmi sa teším na našu domácu súťaž, keďže tu vždy stretnem všetkých kamošov a aj všetkých svetových jazdcov a je tu vynikajúca atmosféra,“ povedela Zuzana. Víťazi jednotlivých kategórií v  disciplínach wakebaord a wakeskate si rozdelia celkové prize money v hodnote 4-tisíc eur a víťaz berie 600 bodov do hodnotenia svetového rebríčka IWWF. Tiež zavíta náš najleší wakeskate junior Július Lang z Košíc, ktorý je súčasný Majster Európy. Všetkých príde podporiť aj Katka Janečková, ktorá je naša historický prvá medailistka v kategórii wakeboard ženy zo Slovenska.

 

 

 

"Štvrtý rok organizujeme podujatie svetového rangu v areáli Wakelake na Zlatých Pieskoch a podľa reakcií jazdcov sme jedným z najobľúbenejších a najprestížnejších pretekov, na ktoré sa veľmi radi vracajú. K dnešnímu dňu máme prihlásených 100 súťažiacich takže pojde o jeden z najväčších pretekov tejto sezóny v svetovom pohári,” povedala organizátorka pretekov Veronika Pfundtnerová.

 

Atmosféru pretekov pocítite už počas celého týždňa spolu s príchodom prvých jazdcov a mnohými sprievodnými akciami. Súčasťou bude opäť aj seminár wakeboardových rozhodcov, ktorý prebieha od utorka.

 

Celá súťaž vyvrcholí sobotným finále a party s hlavným headlinerom – svetoznámym DJ z Hed Kandi.

 

PROGRAM:

Piatok / Friday (24.6):

08:00 - 9:00 Riders training

09:00 - 18:00 Qualifications

19:00 - 21:00 Official welcome diner

21:30 WLGT 2015 – premietanie filmu

 

Sobota / Saturday (25.6):

08:00 - 09:00 Warm up

09:00 - 12:00 LCQ

12:00 - 19:00 Finals

20:00 - 21:00 Prize ceremony

22:00 - 05:00 Hed Kendi after party

 

 

Aktuálne informácie o Wakelake Golden Trophy nájdete na FB evente a stránke preteku:

https://www.facebook.com/events/615452238614921
https://wlgt2016.wakelake.sk

https://wakelake.sk/wlgt/

 

Oficiálna stránka pretekov IWWF:

https://myzone.cablewakeboard.net/en/116/?sub=6&comp=1186

 

Najväčšie hviezdy, ktoré sa zúčastnia Wakelake Golden Trophy:

 

LIOR SOFER (30) – úradujúci majster světa z Majstrovstiev světa v Nórsku, minulý rok vyhlásený za atléta roka v Izraeli, čo je veľká pocta nakoľko wakeboarding je veľmi malý šport.

 

Guy Firer (19) – mladá vychádzajúca hviezda wakeboardingu. Minulý rok prestúpil z kategórie Junior do kategórie Open, napriek nízkému veku rozdrvil konkurenciu a vyhral titul Majstra Európy.

 

Sam de Haan (19) – Holanďan, ktorý sa od začiatku svojej profesionálnej  kariéry (OD 2014) drží na čele rebríčka IWWF a minulý rok vyhral Svetový pohár a je tiež minuloročným víťazom WLGT 2015.

 

Julia Rick (22) – najuznávanejšia wakeboardistka sveta. Trojnásobná majsterka Európy. V ženskej kategórii nemá konkurenciu a na jej konte sú tak prvenstvo vo všetkých súťažiach, ktoré navštívi a tiež v trikoch, ktoré predviedla jako prvá žena na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies