Štátny tajomník Marek Eštok: Slovensko podporuje integráciu Gruzínska do EÚ

NETKY.SK • 29 November 2023, 08:20 • 2 min
Štátny tajomník Marek Eštok: Slovensko podporuje integráciu Gruzínska do EÚ

Pokračovanie reformného kurzu je podľa štátneho tajomníka Mareka Eštoka pre gruzínsku spoločnosť kľúčové.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal v utorok 28. novembra 2023 mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Gruzínska v Slovenskej republike Revaza Bešidzeho, uvádza tlačová správva ministerstva.

 
„Slovenská vláda má silný záujem na ďalšom prehĺbení bilaterálnych vzťahov s Gruzínskom. Veľký potenciál vidíme v zintenzívňovaní spolupráce najmä v obchodno-ekonomickej oblasti. Slovensko zároveň oceňuje pokrok, ktorý dosiahli krajiny uchádzajúce sa o členstvo v EÚ pri napĺňaní odporúčaní Európskej komisie vrátane Gruzínska, ktorému bolo odporučené udelenie štatútu kandidátskej krajiny. Slovensko ako priateľ Gruzínska dlhodobo podporuje jeho integráciu do EÚ,“ uviedol štátny tajomník Marek Eštok.

Ako informuje správa, pokračovanie reformného kurzu je podľa štátneho tajomníka Mareka Eštoka pre gruzínsku spoločnosť kľúčové.

„Vítame celkovo dobrý legislatívny rámec, inštitucionálne usporiadanie i živú občiansku spoločnosť v Gruzínsku. Tieto prvky poskytujú pevný základ pre ďalší pokrok v demokratických reformách a opatreniach na posilnenie právneho štátu. Osobitne chceme zdôrazniť potrebu venovať sa oblasti boja proti korupcii a budeme aj naďalej pozorne sledovať pokrok v oblasti právneho štátu a fungovania demokratických inštitúcií ako základných podmienok pre budúce členstvo,“ dodal štátny tajomník Marek Eštok.


      



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: www.mzv.sk, Foto: Vľavo štátny tajomník Marek Eštok prijal veľvyslanca Gruzínska v SR Revaza Bešidzeho. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies