Ťahákom tohtoročného Ružinovského folklórneho festivalu bude famózna Hrdza

NETKY.SK • 31 Október 2023, 11:00 • 2 min
Ťahákom tohtoročného Ružinovského folklórneho festivalu bude famózna Hrdza

Už v sobotu 4. novembra sa do Ružinova opäť vracia podujatie plné podmanivej folklórnej hudby, tradičnej kultúry, ľudových piesní a tancov.

slovakia

left justify in out

Ružinovský folklórny festival, ktorý sa uskutoční v Dome kultúry Ružinov, sľubuje opäť výnimočné umelecké zážitky a predstavenia.
Svedčí o tom aj meno hlavného „ťaháka“ tohto ročníka festivalu – originálneho zoskupenia Hrdza, ktoré je už celé roky populárne vďaka sugestívnemu, netradičnému a mimoriadne profesionálnemu spracovaniu slovenských ľudových piesní.

Okrem Hrdze z Prešova, ktorá vystúpi ako zlatý klinec o 19.00, sa postupne predstavia Detský folklórny súbor Kremienok, známy repertoárom z oblasti Terchovej, Myjavy a Horehronia, FS Karpaty, Ľudová hudba Andreja Záhorca, či Spolok Dychovej hudby Spojár – jediná poštárska dychová hudba na Slovensku.

Môžete sa tešiť aj na výnimočný koncert Speváckeho zboru Lúčnica. Súčasťou festivalu bude aj ulička s domácimi výrobkami – ručne vyrábanými artefaktami ľudových remeselníkov, či tanečný workshop ľudových tancov „Tancuj, tancuj, vykrúcaj!“.

Festival sa začína v sobotu 4. 11. o 15.00, ak chcete zažiť výnimočné víkendové popoludnie plné nezabudnuteľného ľudového umenia, rezervujte si miesto na cultusruzinov.sk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies