REPORTÁŽ Peptidy – liečba 21. storočia

NETKY.SK • 3 Apríl 2022, 10:00 • 2 min
REPORTÁŽ Peptidy – liečba 21. storočia

BRATISLAVA - Nové trendy v liečbe množstva ochorení udáva aj liečba peptidmi. Tá sa javí byť účinná predovšetkým pri rakovine, epilepsii, poškodeniach mozgu, centrálnej nervovej sústavy. V podstate všade, okrem zlomenej alebo chýbajúce končatiny. Pomôcť nám môže aj so zlou imunitou a v prevencii týchto ochorení.

slovakia

left justify in out

 

 

V súčasnosti predstavuje biologická liečba veľmi rýchlo sa rozvíjajúcu oblasť modernej medicíny. Význam  biologická  v prípade týchto preparátov poukazuje na fakt, že sa na ich výrobu používajú živé organizmy, látky z nich izolované, alebo nimi produkované. Bioaktivita preparátov hovorí o vlastnosti vyvolať biologický účinok – zlepšiť fyziologické funkcie v organizme pomocou bunkovej obnovy. Tento základ nám umožnuje riešiť širokú škálu ochorení a poškodení v organizme.

 

img

 

Rôzne druhy rakoviny – prsníka, prostaty, pľúc

Neurologické poruchy – demencia, epilepsia, Tourettov syndróm, Parkinsonova choroba a iné
Poškodenia mozgu a CNS – Alzheimerova choroba, Downov syndróm, DMO a iné
Poškodenia pohybového aparátu – úrazové a neúrazové
Poruchy imunitného systému, autoimunitné choroby, COVID-19, postcovidový syndróm
Poškodenia organizmu starnutím
Regenerácia porofesionálnych športovcov
Medicínska kozmetika - Anti-Aging, akné, stimulácia rastu vlasov a iné

 

img

 

Základom  peptidových ultrafiltrátov sú látky, ktoré pochádzajú z mozgu, miechy, týmusu a životne dôležitých orgánov mladých zvierat. Využívajú sa však aj peptidy rastlinného pôvodu. Ich bioaktivita hovorí o vlastnosti vyvolať biologický účinok – zlepšiť fyziologické funkcie v organizme. Jednotlivé peptidy a iné biologicky účinné látky nízkej molekulovej hmotnosti sa získavajú za pomoci tangenciálnej crossflow filtrácie. Tieto ultrafiltráty nemajú žiadne mutagénne účinky a nevyvolávajú žiadne alergické reakcie.

 

Preparát na perorálne použitie sa napokon v laboratórnom prostredí dávkuje do radiačne vysterilizovaných ampuliek s hermetickým uzáverom. Vedúcim aplikačnej praxe je Milan Čižmár a vedúcim výskumno-vývojového tímu Cell Core Laboratory je Assoc. Prof. Ing. Pavel Babušík, CSc., Dr. h. c., ktorý sa vo svojej viac než 35 ročnej praxi zameriava najmä na živočíšne biotechnológie. Biologické preparáty Reconvel neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky, anabolicko-androgénne steroidy (AAS), ani stimulanty zalistované Svetovou antidopingovou agentúrou WADA.

 

img

 

Ako samotná terapia prebieha, komu je určená, sa dozviete v našom videu v rozhovore s vedúcim aplikačnej praxe Milanom Čižmárom. Za zmienku stojí fakt, že spoločnosť sa usiluje o to, aby bola táto kúra preplácaná poisťovňami, pretože nie je lacná, ale k dispozícii sú teraz aktuálne výzvy, vďaka ktorým ju môžu získať  pacienti aj zdarma alebo za výrazne nižší poplatok. Viac o nich sa takisto dozviete v našom videorozhovore. 

 

 

Príbeh pacienta

 

Veľký bojovník Alex Zajac (13) z Hvozdnice vie pri svojich zdravotných patáliách šíriť radosť a nádej 

 

 

„Oslovila som už asi všetky nadácie, tie nám však častokrát môžu pomôcť len raz, dokonca som oslovila už aj pani prezidentku, no nepochodili sme. Chýba nám ešte posledný krok k samostatnosti,"  hovorí Janka Z., Alexova mama.

 

Diagnóza: Epilepsia a Infantilná cerebrálna paréza, spastickátriparéza DK biliant, s prevahou vpravo + PHK, axiálna hypotónia, konkom, strabizmus, kinesiologický zač. 6 lokom štádia podľa prof. Vojtu, Stp. včasnom a sfyktickom syndróme I – II. st.

 

„Alex má dnes 13 rokov a s manželom konečne začíname vidieť zmysel nášho nadľudského úsilia. Z ležiaceho dieťatka s epilepsiou sme za 4 roky užívania bioaktívnych peptidových ultrafiltrátov Reconvel® kompletne odbúrali ťažké záchvaty a v kombinácii s rehabilitačnými cvičeniami sme dostali Alexa z vozíčka na barly. Teraz keď sa nám Alexa podarilo "rozchodiť" a posunúť jeho mentálny vývoj, o to viac potrebujeme  dostať sa na posledné nevyhnutné rehabilitácie a zabezpečiť mu dalšie dávky bunkovej terapie Reconvel®.

 

img

 

Alexander sa narodil ako úplne zdravé dieťa v 39. týždni. Rodila som cisárskym rezom a lekár mi oznámil, že máme zdravé dieťa. V štvrtom mesiaci sa však Alexovi objavil pruh, ktorý mu bol následne zoperovaný. Po zákroku som začala vidieť zmeny a možné príznaky detskej mozgovej obrny (DMO). Zdalo sa mi, že niečo nebolo v poriadku už predtým, no naša detská obvodná lekárka syna stále videla ako zdravé dieťa. Nepáčilo sa mi, že ani v polroku sa u neho neukazoval ani len náznak sedenia či držania hlavičky. Na moje naliehanie sme teda boli odporučení na neurologické vyšetrenia, ktoré svojimi výsledkami smerovali k poškodeniu mozgu. S cvičením tzv. Vojtovej metódy sme začali, keď mal Alex 11 mesiacov. Tak sa začal kolobeh vyšetrení, cvičení aj operácií. Veľa ľudí vás opustí, keď máte postihnuté dieťa, nás to však s manželom spojilo a je mi každý deň obrovskou oporou. V začiatkoch som dokonca musela využiť pomoc psychologičky. Časom sa objavilo aj veľa dobrých, svetlých chvíľ. Alexik na začiatku dosť napredoval. Mal za sebou dve operácie, kde mu naprávali šľachy na nožičkách, čo nám veľmi pomohlo. No všetko sa to zmenilo v jeho šiestich rokoch. Náš malý hrdina dostal epilepsiu, čím sa všetko vrátilo na začiatok. 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR Juhoamerický neurológ: „Slovensko bolo jedno z mojich najlepších životných rozhodnutí.“

 

 

Nastal koniec všetkého dobrého. Všetko, čo sme dovtedy dosiahli, sa stratilo, keďže kvôli epilepsii mal Alexík veľké, aj polhodinové záchvaty spojené aj s bezvedomím. Tento stav  beznádeje trval skoro štyri roky, až pokiaľ som neobjavila bioaktívne peptidové preparáty, ktoré nás oslobodili od záchvatov epilepsie a následne začali prichádzať rôzne pokroky. 

 

Práve tie boli podnetom k tomu, aby sme začali pracovať s Alexom na ďalších a ďalších, aj keď od začiatku. To, čo vedel, zabudol, učili sme sa všetko prakticky odznova. Teraz je situácia oveľa lepšia. Alex už chodí už asi tri roky so štvorbodovými barličkami. Dokonca si zahral aj svoj prvý futbal. Začali sme cvičť v Piešťanoch, v súkromnom rehabilitačnom zariadení, za čo vďačíme okrem iného  aj práve Cell Core Laboratory a Reconvelu. 

 

img

 

Alex od januára minulého roku chodí už aj pomocou jednej ruky. Máme dobré obdobie a verím, že to bude už len lepšie. Manžel vždy hovoril, že pokiaľ už nevidí doma vozík, tak to nebude také zlé. Okrem pokroku v oblasti pohybu sa Alexovi zlepšila reč, rozpráva bez prehĺtania, čistejšie a zlepšil sa mu aj prospech. Dnes navštevuje 6. ročník ŠZŠ s veľmi dobrým prospechom, dokáže sám pomaly prejsť so 4-bodovými paličkami, rád číta rozprávky, je chápavý, milý, veselý chlapec s dobrou pamäťou, ktorý stále cvičí a rehabilituje, len aby sa jedného dňa postavil na vlastné nohy!

 

 

Na báze peptidov sa vyrábajú aj krémy, ktoré regenerujú bunky a vyhladzujú vrásky. Môžete ich vyhrať tu a tu

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies