Výstava Socha a objekt spestruje Bratislavu

NETKY.SK • 29 Jún 2013, 13:38 • 2 min
Výstava Socha a objekt spestruje Bratislavu

BRATISLAVA – Tradičným spestrením Kultúrneho leta a Hradných slávností v Bratislave je medzinárodná výstava Socha a objekt. Jej 18. ročník je už plne k dispozícii návštevníkom v desiatich galerijných a iných vnútorných výstavných priestoroch, ale aj pre okoloidúcich na Hviezdoslavovom a Primaciálnom námestí, v Lisztovej záhrade Univerzitnej knižnice a na hrade Devín.

slovakia

left justify in out

Podľa hlavného organizátora ojedinelého výstavného projektu v Európe Viktora Hulíka táto možnosť bezbariérového stretnutia s výtvarným dielom v exteriéroch obohacuje kultúrne dianie, pomáha budovať vzťah k umeniu a kultivuje estetické cítenie diváka. Pre mnohých je takýto kontakt so sochárskym umením na ulici a v parku nepoznaným zážitkom prinášajúcim nové pocity a vnemy.

Jedinečné kompozície a atmosféra

Sochy v prepojení s okolitým prostredím či architektúrou miesta vytvárajú jedinečné kompozície a neopakovateľnú atmosféru. Počas letných mesiacov sa tak stávajú diela mnohých domácich aj zahraničných autorov významným mestotvorným prvkom prispievajúcim k obohateniu koloritu letnej Bratislavy a ponuky kultúrnych podujatí pre širokú verejnosť. Veľká prezentácia súčasnej cyperskej tvorby je v Dome umenia. Švédski konkretisti vystavujú v Galérii Z, poctou významnej slovenskej sochárky Erny Masarovičovej je skupinová expozícia v galérii Slovenskej výtvarnej únie. Rôzne podoby aktuálnej sochárskej tvorby umelcov z rôznych krajín možno spoznať aj v komornejšom prostredí Galérií K a Kressling, Bulharskom kultúrnom stredisku, Poľskom inštitúte, Výstavnej sále Univerzitnej knižnice či koncertnej sieni Klarisky. Tohtoročného podujatia sa zúčastňuje vyše 90 umelcov z 19 krajín. Okrem slovenských sú z Českej republiky, Maďarska, Poľska, Holandska, Bulharska, Francúzska, Fínska, Nemecka, Nórska, Rakúska, Ruska, Talianska, Cypru, Dánska, Švédska, Švajčiarska, Srbska a Turecka. Výstava potrvá do 26. augusta.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies