Angažovanosť mladých ľudí v boji proti klimatickej kríze. Projekt Young4Climate oslavuje ich odhodlanie

NETKY.SK • 17 Apríl 2024, 09:30 • 2 min
Angažovanosť mladých ľudí v boji proti klimatickej kríze. Projekt Young4Climate oslavuje ich odhodlanie

Tento projekt bol financovaný z Nórskych fondov a jeho najzreteľnejším výstupom je rovnomenná online hra Young4Climate. Cieľom tejto online hry je motivovať a vzdelávať mladých ľudí v problematike klimatickej krízy prostredníctvom interaktívnych aktivít a kreatívnych prístupov, a týmto inovatívnym spôsobom priblížiť túto tému mladým ľuďom.

slovakia

left justify in out

Online edukačná hra zábavnou formu prostredníctvom rôznych foriem, ako sú kvízy, puzzle, spájacie hry, pexeso, ako aj zábavné videá transformuje zložité environmentálne výzvy a koncepty do zrozumiteľných a hravých analógií, čím vytvára bohatý a interaktívny vzdelávací zážitok. Hra je verejne dostupná na webovej stránke Young4Climate a umožňuje odohrať sedem tematických levelov.

Okrem vzdelávania ponúkla táto hra aj súťažný prvok, ktorý šestnástim najaktívnejším školám umožnil realizovať ekologické riešenia vo svojich priestoroch. Projekt Young4Climate sa tak stal jedným z dôležitých elementov výučby environmentálnej výchovy a inšpiráciou pre budúce aktivity.

Záverečné podujatie projektu Young4Climate uskutočnené 16. apríla 2024 privítalo riaditeľov, študentov a ďalších zástupcov z víťazných škôl zúčastnených v danom projekte. Podujatia sa zúčastnili aj predstavitelia partnerských organizácií: Mgr. Ladislav Lörinc, podpredseda Košického samosprávneho kraja, Ing. František Janke, PhD., koordinátor projektu za Technickú univerzitu v Košiciach a riaditeľka organizácie EZUS Via Carpatia Ing. Julianna Máté, PhD..

Výstupy projektu Young4Climate prezentované na tomto podujatí ukázali silu spolupráce medzi školami, miestnymi orgánmi a univerzitou ako aj vôľu mladých ľudí v Košickom kraji angažovať sa v environmentálnych aktivitách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Young4Climate
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies