Vypol súpera za 4 sekundy, teraz ide zápasiť znova: Jan Králik sa chystá na reparát

NETKY.SK • 7 November 2023, 18:00 • 2 min
Vypol súpera za 4 sekundy, teraz ide zápasiť znova: Jan Králik sa chystá na reparát

BRATISLAVA - Český MMA bojovník Jan Králik naposledy zápasil pred rokom a pol, keď prehral s Michalom Dubom na body. Medzi profesionálmi teda stále ešte len čaká na svoje premiérové víťazstvo, ktoré môže prísť už 11. novembra. Jeho súperom bude Grék Nick Stamidiss, ktorý zatiaľ neokúsil trpkosť porážky. Duel bude súčasťou turnaja RFA x IAF Special Title Night.

slovakia

left justify in out

Prestup do MMA vďaka časopisu

Králik bol už dojakživa športovo založený a mal vybudovaný pozitívny vzťah k bojovým umeniam. „Športujem celý život, pôvodne som hral hokej. Na základnej škole som potom okrem atletiky začal s taekwondom a boxom. Bojové športy ma hneď pohltili. Z internetu a z Fighters magazínu som sa už vtedy dozvedel o MMA. Hneď ma to zaujalo svojou komplexnosťou a tvrdosťou. Keď som sa potom v prvom ročníku na strednej škole dostal k možnosti začať MMA trénovať, tak som neváhal,“ popísal svoj prvý kontakt s bojovými umeniami.

 

Knokaut za štyri sekundy

Reprezentant pražského PriMMAt Gymu mal bohatú amatérsku kariéru, počas ktorej sa mu podarilo aj jedno skvostné ukončenie. Podarilo sa mu to v zápase proti Karlovi Ludvíkovi, ktorý bol dovtedy podľa serveru Tapology neporazený so skóre 5-0.


 
Po prestupe medzi profesionálov však nezačal ideálne a hneď vo svojom debute si ukrojil až príliš veľké sústo. Jeho súperom bol elitný wrestler Michal Duba, ktorý na začiatku všetkých kôl Králika hodil na zem a ten sa stadiaľ už nedokázal postaviť.

„Celá príprava bola trochu komplikovaná cez nedoliečené zranenia a bohužiaľ sa mi nepodaril ani zápas do ktorého som sa nedokázal dostať. Michal si presadil svoju silnú stránku a bol ten večer jednoducho lepší,“ zhodnotil Králik, pre ktorého to bol doposiaľ jediný duel medzi profesionálmi.

 

Návrat po dlhšom čase

Teraz ho čaká ďalší zápas a opäť v organizácii RFA. Od posledného zápasu s Dubom ubehla už veľmi dlhá doba a aj keď sa Králik chcel vrátiť do bojového kolotoča už výrazne skôr, vždy tomu niečo skrížilo cestu.


 
„Naspäť do klietky som sa chcel vrátiť určite skôr a to v decembri minulého roku, keď mi bohužiaľ na poslednú chvíľu odpadol súper. Tento rok som potom mal celkom nabitý a hektický. Zápasiť až v novembri doma v Prahe je nakoniec teda pre mňa ideálny variant,“ povedal Králik, ktorého súperom bude grécky bojovník Nick Stamidiss. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal.cz.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies