Prezidentka Čaputová je znepokojená v prípade Matovičovej cesty do Ruska

NETKY.SK • 8 Apríl 2021, 16:13 • 2 min
Prezidentka Čaputová je znepokojená v prípade Matovičovej cesty do Ruska

BRATISLAVA - S cestou ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) do Ruska je spojených viac otázok ako odpovedí. Na dnešnej tlačovej konferencii to povedala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

slovakia

left justify in out

Bude záležať na tom, ako to vysvetlí

Pokiaľ by výsledkom cesty bolo to, že ruská strana dodá chýbajúcich 80 percent informácií k vakcíne Sputnik V, tak ju bude možné podľa hlavy štátu hodnotiť zmysluplne. Čaputová však zdôraznila, že dôležité bude, ako výsledok cesty vysvetlí samotný minister financií.

 

img

 

Cieľ cesty podľa rezortu financií  
Tlačový odbor ministerstva financií informoval, že Matovič sa dnes v Moskve stretne s výkonným riaditeľom Ruského fondu priamych investícií Kirillom Dmitrievom. Rokovanie sa má týkať vakcíny Sputnik V. Cieľom pracovného stretnutia je doriešenie technických záležitostí súvisiacich s realizáciou dodávok tejto vakcíny na Slovensko.

 

img

 

Heger a Korčok o tom vedeli 

Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽaNO) dnes ozrejmil, že expremiér ho o ceste do Ruska informoval a na vycestovanie nepotreboval súhlas vlády. Informáciou o Matovičovej ceste do Ruska disponoval aj minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nom. SaS).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies