Výmena semaforov na najväčšej križovatke v Žiline potrvá do októbra

NETKY.SK • 9 September 2014, 14:06 • 2 min
Výmena semaforov na najväčšej križovatke v Žiline potrvá do októbra

ŽILINA - Výmena poruchových semaforov v Žiline na frekventovanej Košickej ulici pri hypermarkete potrvá do októbra.

slovakia

left justify in out

Na najväčšej žilinskej križovatke čaká vodičov aj úplná uzávierka dvojprúdovej cesty I/18 na Nemocničnej ulici v smere od Bratislavy, vypnuté semafory a riadenie premávky policajtmi. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest Zuzana Hromcová, obmedzenia čakajú vodičov v každej fáze modernizácie svetelnej signalizácie. „V prvom slede ide však len o obmedzenia malého charakteru, spočívajúce v dočasnom dopravnom značení, znížení rýchlosti v križovatke, prípadne obmedzení dopravy v niektorom z jazdných pruhov na krátky čas. Väčšie obmedzenie čaká vodičov pri pokládke asfaltových vrstiev vozovky v smere od Nemocničnej ulice po križovatku Tesco v celej šírke jazdného pásu, uzavretá bude cesta I/18 s najväčšou pravdepodobnosťou v nedeľu 21. septembra,“ uviedla Hromcová. Na križovatke bude potrebné semafory aj úplne vypnúť a dopravu bude usmerňovať polícia. „Konkrétny deň sa nedá s istotou predpovedať. Predpokladáme však, že to bude medzi 29. septembrom a 5. októbrom,“ povedala Hromcová.

 

Za vyše 256-tisíc eur zabezpečí Slovenská správa ciest na križovatke inteligentne riadenú signalizáciu. "Tá spočíva najmä v použití prvkov dynamického systému riadenia dopravy v dopravnom uzle a to pomocou programového vybavenia a nových LED návestidiel. Systém CSS bude pracovať v kompatibilnom režime na križovatke Tesco, križovatke Tesco - SAD a tiež križovatke I/18 Košická - Ulica Pri celulózke pre ľavé odbočenie,“ uviedla Hromcová. 

 

Semafory na najväčšej žilinskej križovatke po silnejšom daždi skratovali, čo zapríčinilo aj niekoľko dopravných nehôd. Mesto, ktoré je vlastníkom križovatky, však nemalo peniaze na kompletnú rekonštrukciu svetelnej signalizácie a preto ešte vlani v novembri provizórne natiahlo káble vzduchom po stožiaroch verejného osvetlenia. Minulý rok žilinská radnica uvažovala, že križovatku prevedie do majetku Slovenskej správy ciest, aby ju potom mohla opraviť z eurofondov. „Súčasná svetelná signalizácia nie je majetkom Slovenskej správy ciest, avšak pristúpili sme k jej rekonštrukcii v záujme zachovania plynulosti dopravy,“ uviedla aktuálne k situácii okolo križovatky na Košickej v Žiline hovorkyňa cestárov Zuzana Hromcová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies