REPORTÁŽ: Na kultúru pôjde 40 miliónov eur, predostrela ministerka Milanová

NETKY.SK • 23 September 2020, 19:11 • 2 min
REPORTÁŽ: Na kultúru pôjde 40 miliónov eur, predostrela ministerka Milanová

BRATISLAVA - Na podporu kultúry pôjde z fondov Európskej únie a iniciatívy REACT-EÚ 40 miliónov eur. Ako ku vyrokovanej sume s vicepremiérkou a ministerkou investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronikou Remišovou (Za ľudí) došlo, to v stredu povedala ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO).

slovakia

left justify in out

 

20+20

V súvislosti s utorkovým vyjadrením Remišovej, ktorá na tlačovom brífingu strany Za ľudí hovorila o 20 miliónoch eur pre kultúru20 miliónoch eur pre šport z prostriedkov, ktoré v rámci fondu obnovy poskytne EÚ Slovensku už v tomto programovom období, Milanová povedala, že išlo o komunikačný šum. "Bavíme sa o 40 miliónoch eur pre kultúru," zdôraznila.

 

Súvisiaci článok: Remišová predostrela, koľko peňazí pôjde na rozvoj kultúry a športu

 

Rýchlejšia pomoc

Zdroje EÚ budú refundovať prostriedky, ktoré sa najskôr vyplatia zo štátneho rozpočtu, aby bola pomoc rýchlejšia. Peniaze by mali slúžiť napríklad na výpadok zo vstupného a tiež aktérom v oblasti kultúry a kultúrneho priemyslu, ktorí prepadli cez sito doterajšej pomoci štátu.

 

img

 

"Stále identifikujeme dáta, aby bolo prerozdelenie pomoci čo najlepšie,“ uviedla ministerka. Avizovala, že rezort kultúry bude vyhlasovať ďalšiu výzvu, rovnako sa upravujú podmienky výzvy Ministerstva hospodárstva SR pre oblasť kultúry a kultúrneho priemyslu. "Tento rok budú schémy pripravené, neviem, či bude možné už v tomto roku čerpanie, musíme rešpektovať lehoty, ktoré s tým súvisia," dodala Milanová.

 

REACT-EÚ

MK v utorok informovalo o 40 miliónoch eur na riešenie dosahov ochorenia COVID-19, ktoré bude mať rezort k dispozícii zo zdrojov REACT-EÚ. Na najnovšom finančnom balíku pre kultúru a kreatívny priemysel v čase koronakrízy sa mali v utorok (22. 9.) dohodnúť ministerka kultúry Natália Milanová a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

 

Mohlo by vás zaujímať: Na zvládnutie koronakrízy by sme mali od EÚ dostať takmer 800 miliónov eur

 

V rovnaký deň Remišová na brífingu Za ľudí hovorila o 20 miliónoch pre kultúru, 20 miliónoch pre šport a ďalšej kompenzácii určenej na takzvanú lístkovú kompenzáciu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies