EÚ zamýšľa na Rusko uvaliť sankcie. Lavrov varuje, že mier sa tu dá dosiahnuť vojnou

NETKY.SK • 13 Február 2021, 11:30 • 2 min
EÚ zamýšľa na Rusko uvaliť sankcie. Lavrov varuje, že mier sa tu dá dosiahnuť vojnou

MOSKVA - Rusko preruší vzťahy s Európskou úniou (EÚ), ak v súvislosti s uväznením Alexeja Navaľného uvalí na Moskvu nové sankcie. V piatok na to upozornil ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol v televíznom vystúpení, Rusko nechce byť izolované, no bude pripravené na odvetu, ak by kroky EÚ poškodili jeho ekonomiku.

 

img

 

"Ak opäť uvidíme, ako sme to už viackrát cítili, že sankcie uložené v niektorých oblastiach vytvárajú riziká pre našu ekonomiku, a to aj v najcitlivejších sférach, potom áno. Nechceme byť izolovaní od medzinárodného života, ale musíme byť na to pripravení. Ak chcete mier, musíte sa pripraviť na vojnu," vyhlásil Lavrov.

 

Môže za to Navaľnyj?
Vzťahy medzi Moskvou a Bruselom oslabli po nedávnom zadržaní Navaľného. Opozičný politik a kritik Kremľa sa 17. januára vrátil z Nemecka, kde sa päť mesiacov zotavoval z vlaňajšej augustovej otravy nervovoparalytickou látku typu novičok.

 

img

 

Minulý týždeň ho moskovský súd poslal do väzenia na dva roky a osem mesiacov, keďže podľa ruských orgánov porušil pravidlá podmienečného odsúdenia z roku 2014.


Šéf európskej diplomacie Josep Borrell plánuje prediskutovať s ministrami zahraničných vecí EÚ možné kroky proti Rusku na stretnutí 22. februára.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies