Výbuch v autobuse v Jeruzaleme zranil 16 ľudí, zrejme išlo o nálož

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 07:10 • 2 min
Výbuch v autobuse v Jeruzaleme zranil 16 ľudí, zrejme išlo o nálož

TEL AVIV - Najmenej 16 ľudí utrpelo dnes zranenia pri výbuchu v autobuse v centre Jeruzalema. Oznámili to izraelskí lekári. Starosta Jeruzalema Nir Barkat následne uviedol, že výbuch autobusu zrejme spôsobila nálož.

slovakia

left justify in out

V juhozápadnej jeruzalemskej štvrti Derech Hebron neďaleko hraníc s Predjordánskom explodoval prázdny autobus. Po detonácii sa vznietil vedľa stojaci autobus, v ktorom utrpelo zranenia 16 ľudí, dvaja z nich vážne.

 

Väčšinu zranených ošetrili zdravotníci na mieste incidentu. Osoby v kritickom stave previezli do neďalekých nemocníc.

Polícia sa bezprostredne po výbuchu domnievala, že ho mohli spôsobiť technické komplikácie. Kancelária starostu však uviedla, že takmer určite išlo o nálož. "Bolo to malé, ale rozhodne to bola nálož," uviedla pre agentúru Reuters hovorkyňa jeruzalemskej radnice Brachie Sprungová.

 

Izraelské médiá informovali o vážne zranenom mužovi bez dokladov totožnosti. Polícia ho preveruje pre podozrenie zo spojitosti s týmto činom.

 

Samovražedné útoky Palestínčanov namierené na izraelské autobusy boli pomerne bežným javom počas druhej palestínskej intifády v rokoch 2000-2005, ale v posledných rokoch sa takéto incidenty opakovali iba výnimočne.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies