Mária Kolíková plánuje predložiť ďalšie novely

NETKY.SK • 2 Január 2022, 16:02 • 2 min
Mária Kolíková plánuje predložiť ďalšie novely

BRATISLAVA - Jej snahou bude tiež dotiahnuť už predloženú novelu Trestného zákona.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR by chcelo tento rok predstaviť novelu Trestného poriadku či Občianskeho zákonníka. Zmenou by mohol prejsť aj Obchodný zákonník. V rozhovore pre TASR to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Na Slovensku zriadia register potravín pre potravinový semafor

 

Zamerať sa chce aj na procesy v obchodných spoločnostiach. „Chceme vytvoriť nové možnosti pre spoločnosti, ak sa dostanú do kritickej situácie. Chceme, aby nešli hneď do konkurzu. S tým súvisia aj procesy reštrukturalizácie a plánujeme z dočasnej ochrany podnikateľov, ktoré sa nám javia ako vhodné, vytvoriť trvalé inštitúty,“ spresnila Kolíková. Rezort chce preto pripraviť zákon o obchodných spoločnostiach a nahradiť ním Obchodný zákonník.

 

img

 

Ministerstvo sa plánuje zamerať i na implementáciu zákona, ktorý súvisí s obeťami trestných činov, a vytváranie intervenčných centier v oblasti domáceho násilia.

 

Možno vás zaujme: Eduard Heger zverejnil svoje novoročné želania

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies