Toto je podľa vedcov dokonalá tvár a najkrajšia žena sveta

NETKY.SK • 19 Október 2019, 08:16 • 2 min
Toto je podľa vedcov dokonalá tvár a najkrajšia žena sveta

BRATISLAVA - Každý vie, že krása je subjektívna, no zdá sa, že niektorých stále máta odpoveď na otázku, kto je tým úplne najkrajším človekom. Najnovší výskum sa rozhodol zmerať krásu a zameral sa na ženy, medzi ktorými hľadal tú "najdokonalejšiu tvár". A kto vyhral?

slovakia

left justify in out

Každému sa páči niečo iné a ako sa hovorí, sto ľudí sto chutí. Existuje ale technika, ktorou sa dá určiť dokonalá krása ženskej tváre. Podľa výskumu má najdokonalejšiu tvár americká modelka Bella Hadid. Na druhom mieste skončila speváčka Beyoncé a zle nedopadli ani Kate Moss alebo Ariana Grande.

 

Plastický chirurg Julian De Silva vytvoril špeciálnu vedeckú rovnicu, ktorá pomocou zlatého rezu dokáže určiť dokonalú ženskú tvár. Existujú vraj predpoklady ženských rysov, ktoré sa dokážu najviac priblížiť gréckej dokonalosti. Výskum realizovala špeciálna počítačová mapovacia technika, ktorú De Silva využíva pri plastických operáciách. Podľa tejto rovnice vyšlo, že najdokonalejšiu tvár na svete má aktuálne modelka Bella Hadid. Dokonalosti zlatého rezu sa priblížila na 94,35%. "Jej oči, obočie, nos, pery, brada, čeľusť a tvar hlavy sa najviac približujú k antickej myšlienke ideálu," uvádza Daily Mail.

 

obrazok

 

Bella pochádza z rozprávkovo bohatých pomerov. Je dcérou reality hviezdy Yolandy Foster a úspešného obchodníka s realitami Mohameda Hadida. Obaja sa svojho času objavovali v šou Real Housewives of Beverly Hills, preto sú minimálne v Amerike mimoriadne sledovaní. Ako modelka má za sebou už niekoľko významných kampaní a prehliadok. Na odporúčanie o rok staršej sestry Gigi sa prihlásila do agentúry IMG Models. Jej tvár sa objavila v časopise Vogue a v anglickej verzii magazínu Elle. Spolu so sestrou predvádzala modely na prehliadke Toma Forda a je tvárou značky Botkier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies