Všímavý Čech zachránil dieťa v rozpálenom aute, kým rodičia nakupovali

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 12:08 • 2 min
Všímavý Čech zachránil dieťa v rozpálenom aute, kým rodičia nakupovali

BRNO - Mestskí policajti v Brne na podnet všímavého okoloidúceho zachránili malé dieťa zo slnkom rozpáleného auta zaparkovaného pred jedným z miestnych nákupných centier, čím predišli možnej tragédii. Iformoval v utorok spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Na linku brnianskej mestskej polície zavolal v pondelok podvečer muž, ktorý upozornil, že v zavretom aute, zaparkovanom na priamom slnku, sa nachádza malé dievča. Jeho rodičia išli nakupovať do nákupného centra.

 

Teplota v tieni v tom čase dosahovala takmer 29 stupňov Celzia a vo vnútri vozidla mohla byť aj o niekoľko desiatok stupňov vyššia. Privolaní členovia hliadky preto urýchlene rozbili okno vozidla a dieťa, u ktorého sa už zrejme prejavovali príznaky prehriatia organizmu, vytiahli von. Následne mu dávali po malých dúškoch vodu a chladili ho mokrými vreckovkami.

 

"Dievča sedelo vo vnútri zo zvesenou hlavou, ťažko dýchalo a nereagovalo ani na hlasné údery kovovým koncom teleskopického obušku do skla," uviedol hovorca mestskej polície. Svedok sa najskôr spoločne s ďalšími okoloidúcimi pokúšal nájsť rodičov dievčatka v okolitých obchodoch, avšak neúspešne. Rodičia napokon prišli súčasne so sanitkou. Matka priznala, že boli na nákupoch približne 20 minút.

 

Záchranári ošetrili dieťa priamo na mieste a odovzdali ho rodičom. Mestskí policajti posunuli prípad štátnej polícii s tým, že majú podozrenie na spáchanie trestného činu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies