VO ŠTVRTOK BUDE V KOŠICIACH RIZIKOVÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS, POLÍCIA BUDE V PLNOM NASADENÍ

NETKY.SK • 29 August 2023, 12:30 • 2 min
VO ŠTVRTOK BUDE V KOŠICIACH RIZIKOVÝ FUTBALOVÝ ZÁPAS, POLÍCIA BUDE V PLNOM NASADENÍ

Polícia v Košiciach prijala v súvislosti s avizovaným futbalovým stretnutím, ktoré sa odohrá vo štvrtok dňa 31. 08. 2023 v Košickej futbalovej aréne, Pri prachárni 13 v Košiciach, viaceré bezpečnostné opatrenia v spolupráci s Mestskou políciou Košice. Samozrejme, tak ako pri iných športových podujatiach, aj to štvrtkové bude pod drobnohľadom polície.

slovakia

left justify in out

Cieľom prijatých bezpečnostných opatrení je primárne zabezpečiť ochranu verejného poriadku v meste Košice, ochranu života, zdravia a majetku osôb tak, aby sa všetci obyvatelia, či návštevníci metropoly východu, cítili bezpečne. Budeme dohliadať na plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky pred, počas a po ukončení futbalového zápasu. Príslušníci Policajného zboru budú po celý čas bezpečnostných opatrení situáciu v cestnej premávke priebežne monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení operatívne reagovať.

Futbalový zápas medzi klubmi SC Dnipro-1 a Spartak Trnava bol zo strany organizátora vyhlásený za rizikový. Veliteľ bezpečnostných opatrení preto rozhodol o navýšení počtu policajtov pri zabezpečení verejného poriadku. Do výkonu služby budú preto velení policajti rôznych útvarov v pôsobnosti okresných riaditeľstiev Košického kraja, Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, útvarov v pôsobnosti Prezídia Policajného zboru  i  ďalších krajských riaditeľstiev v rámci Slovenska. Zvýšený počet policajtov bude v uliciach mesta a v okolí štadióna už od poobedných hodín.

Do blízkeho okolia štadióna bude vstup možný len s platnou vstupenkou, ktorá je evidovaná na meno a priezvisko osoby.  Vozidlá odporúčame zaparkovať na priľahlých veľkokapacitných parkoviskách. Fanúšikom odporúčame využiť mestskú hromadnú dopravu.
    

Dopravné obmedzenia budú so začiatkom o 16,00 hod. dňa 31.08.2023 a budú uzavreté tieto úseky ciest v blízkosti Košickej futbalovej arény (ďalej len KFA):
1.      križovatka Pri prachárni- Rozvojová ulica
2.      križovatka Pri prachárni - Mӧbelix
3.      križovatka Pri prachárni – Mountfield
4.      uzavretý bude dopravný uzol od OBI a OPTIMY smerom ku KFA

O ukončení bezpečnostných opatrení polícia rozhodne na základe vývoja aktuálnej situácie v meste.

Žiadame fanúšikov oboch tímov, aby sa zdržali nešportového správania nielen v samotnom meste, ale aj  počas futbalového zápasu, a rešpektovali pokyny polície. Vzhľadom na to, že futbalový zápas je označený ako rizikový, sa tresty pre výtržníkov zvyšujú na dvojnásobok, maximálna výška je 1000 eur v blokovom konaní.

Organizátor upozorňuje, že do priestorov štadióna je možné vojsť len s platnou vstupenkou, ktorá je evidovaná na meno a priezvisko osoby, preto odporúčame mať pri sebe doklad totožnosti. 

Polícia je pripravená plniť svoje úlohy a na vzniknuté situácie bude reagovať zákonom upraveným spôsobom.

    



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies