iPhone 12 Apple nepredstavil: Apple Event priniesol ale iné novinky

NETKY.SK • 17 September 2020, 14:19 • 2 min
iPhone 12 Apple nepredstavil: Apple Event priniesol ale iné novinky

Podľa zdrojov agentúry Bloomberg by sa nové iPhony mali navrátiť k obľúbenému dizajnu z čias iPhone 5. Hoci sa na to čakalo, tie Apple ale nepredstavil.

slovakia

left justify in out

 

Jesenný Apple Event odhalil nový iPad a iPad Air, ktorý vychádza z dizajnu iPadu Pro. Došlo aj na predstavenie dvoch modelov Apple Watch a niekoľkých nových služieb s označením "plus"

 

V utorok 15. septembra o 10:00 pacifického času (teda o 19:00 toho nášho) sa v Divadle Steva Jobsa uskutočnila jesenná konferencia Applu, s názvom Time Flies, v preklade "Čas letí".


Pôvodne sa očakávalo uvedenie nových iPhonov 12, posledný únik informácií z príprav podujatia však uvádza, že by sme sa ich kvôli pandémii koronavírusu mali dočkať až o pár týždňov neskôr na ďalšej konferencii.


Na jar predstavil Apple dostupný a kompaktný iPhone SE. V malom tele sa ukrýva najvýkonnejší procesor A13 Bionic, ktorým je osadený tiež zatiaľ najlepší iPhone 11 Pro.

 

IPhone 12 by po dizajnovej stránke mal vychádzať z dnes už legendárneho iPhonu 4 či 5. Podobne ako iPad Pro. Očakáva sa tiež podpora 5G siete, vylepšený fotoaparát s LIDAR senzorom či lepšia obnovovacia frekvencia pre predný displej, informoval e15.cz.

 

V súvislosti s hodinkami Watch sa hovori o vylepšenom EKG a novej funkcii merania kyslíka v tele. Apple by sa tak posunul viac do health-tech sektora, čo je do budúcnosť pre mnohé technologické firmy veľmi perspektívna oblasť.


Ďalšie špekulácie sa týkajú aj predstavenie slúchadiel AirPods Studio či balíčka Apple One, teda predplatenia si niekoľkých služieb ako Music, Apple TV + či Arcade súčasne. Zaujímavosťou môžu byť AirTags, teda štítky s čipom, ktoré pomôžu nájsť stratené veci, podobne ako funguje napríklad už na trhu dostupný produkt Tile.

 

Apple nedávno dosiahol trhovej kapitalizácie cez dva bilióny dolárov. Pripomeňme, že v roku 2011, kedy zomrel Steve Jobs, bola hodnota firmy okolo 230 miliárd dolárov.

 

Gigant z kalifornského Cupertino sa tak stal najhodnotnejšou verejne obchodovanou spoločnosťou na svete.

 

Je to podľa odborníkov zásluha ako súčasného šéfa Tima Cooka a jeho tímu, tak i nedávneho rastu technologických akcií v dôsledku vývoja na finačných trhoch v reakcii na situáciu okolo pandémie COVID-19.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona