Vráble získali úver na zavádzanie inteligentných technológií

NETKY.SK • 14 November 2022, 11:06 • 2 min
Vráble získali úver na zavádzanie inteligentných technológií

VRÁBLE - Mesto Vráble získalo úver z Environmentálneho fondu Ministerstva životného prostredia SR vo výške 380.000 eur. Financie použije samospráva na realizáciu projektu Zavádzanie inteligentných technológií vo Vrábľoch. Úver s úrokovou sadzbou 0,1 percenta bude mesto splácať 20 rokov, informovala radnica.

slovakia

left justify in out

Projekt rieši podstatné oblasti ďalšieho rozvoja mesta ako verejné osvetlenie, parkovací systém, kamerový systém, mestský rozhlas, priechody pre chodcov a nový prvok, ktorým sú meteostanice. Predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu schválilo mestské zastupiteľstvo v auguste 2020. V júni 2021 dostal magistrát rozhodnutie o schválení žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku vo výške viac ako 921.000 eur. Celková hodnota projektu bola v tom čase vo výške 1.048.403 eur. Následne začal proces verejného obstarávania na externý IT manažment informačného systému verejnej správy, externý manažment riadenia projektu a realizátora verejného obstarávania hlavných aktivít projektu. Výsledná suma po verejnom obstarávaní už predstavuje sumu 1.658.504 eur. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v septembri tohto roka schválili doplnenie chýbajúcich finančných zdrojov na realizáciu investície prostredníctvom prijatia úveru od Environmentálneho fondu. Jeho získaním prechádza projekt do ďalšej fázy svojej realizácie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies