REPORTÁŽ Mali ste niekedy chuť uškrtiť svojho partnera? Pozrite si komédiu Kurz manželskej túžby

NETKY.SK • 6 November 2021, 13:00 • 2 min
REPORTÁŽ Mali ste niekedy chuť uškrtiť svojho partnera? Pozrite si komédiu Kurz manželskej túžby

Do kín prichádza prekvapivý film o snahe vniesť iskru do dlhoročných vzťahov a Netky boli na premiére! Kurz manželskej túžby z dielne režiséra Radka Bajgara prekvapí všetkých, ktorí by očakávali romantický film plný vášne a lásky. Pozrite si exkluzívne rozhovory s Luciou Siposovou a Lukášom Latinákom, ktorí si vo vtipnom filme zahrali manželský pár a prezradili, kto koho podvádzal!

slovakia

left justify in out

 

 

Páry, ktoré túžia po návrate vášne a túžby do svojho partnerstva, prídu na kurz ambiciózneho párového terapeuta Mazla. Terapeut v podaní Vojtu Kotka razí teóriu, že partnerské šťastie stojí na maximálnej blízkosti oboch partnerov, duševnej aj telesnej. Lenže príliš pevné objatie sa môže ľahko zmeniť na dusenie a dusenie na škrtenie.

 

“Všimol som si, že na internete pribúdajú amatérski experti, ktorí párom v kríze predávajú nejakú svoju výbornú metódu, ako ten ich vzťah zachrániť, rozvinúť či vylepšiť. A o jednom takom idiotovi je aj tento film. Jeho metóda by možno mohla za určitých okolností fungovať u čerstvo zamilovaných, ale keď ju uplatňuje pri zrelých dlhoročných vzťahoch, môže to skôr viesť k túžbe po vražde,” hovorí režisér filmu Radek Bajgar, ktorý má na konte aj vydarenú snímku Teória tigra.

 

img

 

Film nakrúcali počas pandémie v liečebnom rezorte, v ktorom herci i štáb strávili príjemné spoločné chvíle, často aj nie pracovné.

 

“V deň, kedy sme začínali, zasadala vláda, a riešil sa totálny lockdown, ktorý by nás poslal domov. A potom sa stále testovalo a po každom negatívnom teste nasledoval potlesk. Sem-tam padol niekto zo zamestnancov rezortu, ale štáb vydržal až do konca. Najviac som sa bál, keď musel niektorý herec odísť na predstavenie do Prahy. Väčšina však zostávala aj počas voľných dní. Boli sme v izolácii, kým to bolo možné, nikto za nami nesmel. Takže všetky malé roličky zahrali zamestnanci rezortu alebo kolegovia zo štábu. Dokonca som prišiel asi na päť sekúnd na rad aj ja. Dúfam, že naposledy v živote,” s úsmevom hovorí režisér.

 

Helena, ktorú hrá Lenka Vlasáková, tak dlho čelí výčitkám svojho manžela v podaní Stanislava Majera, že ho stíska slabo, až ho jedného dňa objíme príliš pevne. Urobila to naschvál? Alebo len podvedome? Alebo to bola nešťastná náhoda? Stret sveta partnerských vzťahov s logickou vyšetrovacou mašinériou vyznieva komicky a pre hlavnú hrdinku nemusí dopadnúť dobre. Snáď iba vtedy, keby sa zistilo, že aj kriminalisti sú len ľudia. Tomu hlupákovi, čo si o to koledoval, už pôvodný život nikto nevráti, ale precitnúť môžu ostatné štyri páry, ktoré si sem pôvodne prišli upevniť manželstvá. Možno pochopia, že udržiavať si vlastný priestor, slobodu a kyslík môže paradoxne znamenať byť si bližšie. A túžiť po sebe. Okrem Vojtu Kotka, Lenky Vlasákovej a Stanislava Majera sa vo filme predstavia Šárka Vaculíková, Ondra Bauer, Josef Polášek, Eva Leinweberová, Vasil Fridrich, Petra Nesvačilová, Ondřej Nosálek, Jana Kotrbatá, Ivana Uhlířová, Jana Plodková, Radek Holub a legenda Jiří Bartoška.

 

„Rolu som vzal z kamarátstva s Radkom Bajgarom. Moja postava je príjemná, má humor, okolité dianie glosuje a ironizuje. Ja som 44 rokov ženatý. Pevné objatia mám v reálnom živote už dávno za sebou. Je to zveličené, pokiaľ si človek myslí, že počas štrnástich dní kurzu môže zmeniť svoj vzťah k partnerovi. A tie dvojice sú tak farebne napísané, že sa ukazuje, ako je to nemožné,“ konštatuje vtipne Jiří Bartoška.

 

Slovensko vo filme Kurz manželskej túžby zastupujú vynikajúci herci Lucia Siposová a Lukáš Latinák.

 

„Hrám pani Novotnú, ktorá přišla na kurz s novým milencem, takže trochu podvádza. Pobyt kúpil jej manžel, ktorý sem nakoniec tiež príde. Je to taká veselá žena, začala nový život, oslobodila sa a je plná života na rozdiel od niektorých zdeptaných párov. Pre mňa je práca s Radkom Bajgarom veľmi fajn. Dôverujem mu, poznáme sa z niekoľkých projektov. A navyše to bola ponuka práce vo veľmi príjemnej hereckej spoločnosti. Bolo to úžasné, cítila som sa na nakrúcaní ako kúpeľný hosť,“ skonštatovala šarmantná Lucia Siposová.

 

img

 

Populárny Lukáš Latinák vo filme stvárňuje Luciinho manžela, ktorý by rád zachránil svoje manželstvo,

 

“Hrám takého ťuťka, ktorý príde za svojou manželkou. Počas nakrúcania som zostal na mieste nakrúcania, aj keď som práve nemal filmovací deň. Bolo to jednoduchšie ako chodiť z karantény do karantény. Voľný čas, keď som nenakrúcal, som využil na cestovanie po okolí alebo na bicyklovanie,” prezradil Lukáš Latinák.

 

img

 

Film Kurz manželskej túžby, s výborným obsadením slovenských a českých hercov, si môžete pozrieť už od 4. novembra v distribúcii spoločnosti CinemArt SK.

 

Trailer k filmu:

 

  

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať: Nový trailer Spiderman: Bez domova má vraj závažnú prekážku. Tvorcovia sa nevedia zhodnúť na tejto veci 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies