Podľa Jaroslava Naďa by nová vláda mala byť vymenovaná vo štvrtok 1. apríla

NETKY.SK • 31 Marec 2021, 08:54 • 2 min
Podľa Jaroslava Naďa by nová vláda mala byť vymenovaná vo štvrtok 1. apríla

BRATISLAVA - Budeme mať už zajtra vymenovanú novú vládu?

slovakia

left justify in out

Minister obrany Jaroslav Naď uviedol pred rokovaním, že nová vláda by mala byť vymenovaná už zajtra. Informáciu potvrdil aj minister dopravy Andrej Doležal.

 

img


Naď upresnil aj to, že na dnešnom zasadnutí kabinetu budú ministri riešiť núdzový stav a opatrenia týkajúce sa pandémie koronavírusu. Minister vnútra Roman Mikulec informoval, že na rokovanie predloží aj upresnenie do uznesenia v súvislosti s Veľkou nocou, týkajúce sa platnosti testov. Pôvodne mala vláda dnes schvaľovať deväť bodov, všetky však boli vypustené.

 

img

„Pri núdzovom stave musíme vždy očakávať riadne zdôvodnenie epidemiologickej situácie. Prečo je potrebné núdzový stav prijať a predlžovať. Ja verím, že podmienky sa natoľko zlepšujú a zlepšia, že to bude naposledy,“ vysvetlila predmet dnešného rokovania ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

 

Mohlo by vás zaujímať: Jaroslav Naď povedal, že OĽaNO nebude blokovať návrat ministrov, ktorí podali demisiu

 

img

Ústavný súd sa dnes bude zaoberať ústavnosťou predĺženia núdzového stavu. Na súde ho napadla Generálna prokuratúra Slovenskej republiky. „Čo sa týka stanoviska generálnej prokuratúry, ministerstvo spravodlivosti k tomu posielalo vyjadrenie. Časť pripomienok generálnej prokuratúry bola charakteru viac politického ako právneho. Pretože si nemyslím, že by sa generálna prokuratúra mala vyjadrovať k politickým alebo epidemiologickým argumentom,“ povedala Remišová s tým, že bude rešpektovať rozhodnutie ústavného súdu.
 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Slovenský Top Gun? Naši piloti si pripomínajú 17. výročie vstupu do NATO skvelým videom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies