V múzeu Tatranského národného parku premietnu Horského vodcu

NETKY.SK • 15 Február 2024, 08:55 • 2 min
V múzeu Tatranského národného parku premietnu Horského vodcu

TATRANSKÁ LOMNICA - Séria podujatí v Múzeu TANAP-u v Tatranskej Lomnici pokračuje už tento piatok o 16.00 hodine snímkou Pavla Barabáša.

slovakia

left justify in out

Tatranskí múzejníci akcie pre verejnosť odštartovali prednáškou Huby v pralesoch Tatier v posledný januárový piatok priamo v priestoroch infocentra. Mykológ Maroš Peiger porozprával nadšencom prírody o poznatkoch zo svojho výskumu v často odľahlých a pre turistov neprístupných pralesoch Tatranského národného parku.

 

Najbližší piatok sa zo sveta vedy prenesiete skrze filmové plátno na vrcholky štítov a pozriete si film domáceho režiséra Pavla Barabáša. Snímka Horský vodca predstavuje remeslo, ktoré pomáha turistom dostať sa na bežne neprístupné štíty a prináša aj prehľad o jeden a pol storočí organizovaného vodcovstva vo Vysokých Tatrách. Tradícia vodenia pretrvala až dodnes, no ak by mal niekto predstavu, že toto zamestnanie tvorí len zmes slobody a dobrodružstva, mal by si určite pozrieť úspešnú „barabášovku“, ktorej na Medzinárodnom festivale horských filmov predvlani porota udelila Grand Prix a návštevníci zasa Cenu divákov.

Tatranskí múzejníci zverejnili i program na ďalšie mesiace, 15. marca príde na rad prednáška manželov Bohušovcov 100 a 1 tatranských zaujímavostí, 19. apríla dostane priestor film, tentokrát to bude Svetozár Stračina opäť v réžii Pavla Barabáša a v máji sa môžete tešiť na Noc múzeí a galérií.

 

Vstupné na každé z podujatí je štyri eurá, v zľave pre osoby do 18 rokov dve eurá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TANAP, Foto: TANAP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies