Volodymyr Zelenskyj navštívil špeciálne jednotky pri Bachmute

NETKY.SK • 29 Júl 2023, 18:00 • 2 min
Volodymyr Zelenskyj navštívil špeciálne jednotky pri Bachmute

KYJEV - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa v sobotu vydal na návštevu pozícií ukrajinských špeciálnych síl pri meste Bachmut na východe Ukrajiny. .

slovakia

left justify in out

"Bachmutský smeru, pokročilé pozície špeciálnych operačných síl. Som tu, aby som našim bojovníkom zagratuloval k ich dňu a poctil si ich silu," uviedol Zelenskyj na sociálnej sieti Telegram. Dodal, že si vypočul hlásenia tamojšieho velenia a porozprával sa s vojakmi. Zároveň vyzdvihol ich "hrdinský" výkon na bojisku. Uviedol však, že nemôže zverejniť detaily súčasnej operácie špeciálnych síl. 

Ukrajina spustila v júni svoju dlho očakávanú protiofenzívu po tom, čo získala do zásob zbrane zo Západu a posilnila svoje útočné jednotky. Kyjev však priznal, že ide o zložitý boj a vyzval Spojené štáty a ďalších svojich spojencov, aby mu dodali zbrane s dlhým dosahom a delostrelecké zbrane.

Ukrajinské úrady informovali, že ich vojaci postupujú k mestu Bachmutu, ktorého sa Rusi zmocnili v máji. Podľa spravodajskej služby britského ministerstva obrany a ďalších analytikov sa v uplynulých dňoch zintenzívnili boje predovšetkým na juhu krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Pluska
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies