VIDEO: Domáci miláčik, ktorý všetkých prežije: Uhádnete, koľko rokov má Tommy?

NETKY.SK • 21 August 2019, 12:21 • 2 min
VIDEO: Domáci miláčik, ktorý všetkých prežije: Uhádnete, koľko rokov má Tommy?

Koľko rokov by sa podľa vás mohla dožiť suchozemská korytnačka chovaná ako domáci miláčik? Toto číslo by vám zrejme nenapadlo!

slovakia

left justify in out

Pokiaľ ste sa niekedy počas svojho života rozhodli zaobstarať si domáceho miláčika, zrejme ste tak nejak počítali so skutočnosťou, že čas, ktorý s ním strávite, bude obmedzený. Psy, mačky, škrečkovia, to všetko sú zvieratká, ktoré nám svojou prítomnosťou spravia svet krajším len na určité obdobie, pretože žijú kratšie ako my. To sa však nedá povedať o korytnačke z Británie menom Tommy.

 

Tommy sa vyliahla pred 121 rokmi, prežila teda celé jedno storočie! Bola svedkom oboch svetových vojen a zažila dokonca ešte panovanie britskej kráľovnej Viktórie! V roku 1909 sa dostala do rodiny Sheily Florisovej, kedy ju jej babička kúpila za jednu libru. Odvtedy si tu spokojne nažíva už po niekoľko generácií.

 

img

 

Ako sa vyjadrila jej majiteľka, Tommy sa „do dôchodku“ evidentne ešte nechystá. Napriek svojmu veku je veľmi aktívna a teší sa dobrému zdraviu. Veterinára doposiaľ nemusela navštíviť ani jediný raz! Svoj podiel na tom zaiste má aj korytnačkin životný štýl, ktorý by sme mohli pokojne nazvať lenivým. Pol roka totiž hibernuje a prebúdza sa vždy presne 1. apríla. Potom sa teší z priazne svojho okolia a pomalých prechádzok po záhrade.

 

Ako prišla samička k menu Tommy? Florisová so smiechom vysvetľuje, že jej rodina si dlhé roky myslela, že Tommy je samec. Až v momente, keď nakládla vajíčka bolo jasné, že žili v omyle, avšak meno jej už ponechali.

 

Ako majiteľka dodáva, predpokladá, že jej domáci miláčik bude žiť ešte minimálne 50 rokov. Je o ňu totiž dobre postarané a celé okolie ju zahŕňa množstvom lásky a pozornosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona