Volkov reštart ako hrom! Postaral sa o nový slovenský rekord pod holým nebom

NETKY.SK • 6 Jún 2020, 10:40 • 2 min
Volkov reštart ako hrom! Postaral sa o nový slovenský rekord pod holým nebom

BRATISLAVA - Elitný slovenský šprintér Ján Volko sa vo svojom premiérovom súťažnom štarte po viacmesačnej pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu postaral o nový slovenský rekord na 60 m pod holým nebom.

slovakia

left justify in out

Prekonanie vlastného rekordu

Dvadsaťtriročný Bratislavčan na pretekoch v Ostrave zlepšil vlastné národné maximum o 9 stotín sekundy, rekord z júla 2017 v Chebe mal hodnotu 6,78 s a nový je 6,69 s. Informáciu priniesol facebook Slovenského atletického zväzu.

 

 

V hale je ešte rýchlejší 
Zverenec trénerského tandemu Naďa Bendová, Róbert Kresťanko piatkovú šesťdesiatku v Ostrave vyhral pred ďalším Slovákom Tomášom Košíkom, ktorý za ním zaostal o 42 stotín sekundy. Národný halový rekord na 60 m má hodnotu 6,55 s, jeho držiteľom je tiež Ján Volko.

 

"Môj prvý beh v letnej sezóne bol technicky celkom dobrý, osobne som s ním spokojný. Ani výkon 6,69 na toto obdobie nie je zlý," povedal Ján Volko pre RTVS.

 

img

 

Ani dlhšie trate mu nerobia problém  
Na rovnakom podujatí Volko štartoval aj na menej bežnej vzdialenosti - 150 m. Tam vyrovnal svoje národné maximum výkonom 15,33 s triumfoval s náskokom 1,01 s pred domácim Martinom Tučekom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona