Vďaka 2% pomôže Nadácia ŽSK rodinám a jednotlivcom z každého regiónu Žilinského kraja

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 09:50 • 2 min
Vďaka 2% pomôže Nadácia ŽSK rodinám a jednotlivcom z každého regiónu Žilinského kraja

Aj v tomto roku môžete pomôcť tým, ktorí sa ocitli v sociálnej, ekonomickej a existenciálnej núdzi 2% z dane z príjmov, ktoré poukážete Nadácii ŽSK. Nadácia, ktorá v tomto roku oslávi 6. výročie vzniku poskytuje finančnú pomoc v núdzi aj sociálne poradenstvo pre jednotlivcov a rodiny v kríze prostredníctvom Rodinného centra pomoci.

slovakia

left justify in out

Daň z príjmov vo výške 2% poukázaná Nadácií ŽSK výrazne pomôže v navýšení finančnej pomoci do rodín v Žilinskom kraji, ktoré sa ocitli v núdzi. 

„Vznik nadácie, ktorá by pomáhala jednotlivcom a rodinám v Žilinskom kraji bolo jedným z mojich prvých zámerov po nástupe do funkcie. Vďaka Nadácii ŽSK pre podporu rodiny a Rodinného centra pomoci vieme komplexne pomôcť jednotlivcom a rodinám, ktoré sa ocitli na okraji chudoby či v spoločenskom vylúčení, a to z rôznych dôvodov (napr. živelná pohroma, závažné a náhle ohorenie, tragická udalosť atď.). Prinášame im aspoň malú úľavu, za čo patrí poďakovanie aj firmám, dobrovoľníkom, mimovládnym organizáciám, verejným a štátnym inštitúciám. Pridajte sa k nám a poďte spolu s nami spoluvytvárať kraj priateľský k rodinám pod krídlami Žilinskej župy, a to napríklad aj darovaním 2% dane z príjmov, ktoré nadácii výrazne pomôžu v navýšení finančnej pomoci do rodín v núdzi,“ hovorí predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.

V rokoch 2019 - 2023 poskytlo Rodinné centrum pomoci 1 455 odborných poradenstiev pre ľudí zo Žilinského kraja. Schválených bolo 748 žiadostí o pomoc, do rodín v núdzi bolo prerozdelených 214 043,82 eur a hmotná pomoc (potravinové balíčky, potreby do domácnosti) vo výške 12 284 eur. Výška finančnej pomoci je v priemere 500 eur. Celkovo Nadácia ŽSK každoročne prerozdelí približne 50 tisíc eur. Žilinský samosprávny kraj prispieva Nadácii ŽSK každoročne sumou 20 000 eur, podstatnú časť príjmu má nadácia aj vďaka charitatívnej reklame spoločnosti Respect Slovakia, s.r.o.

„Počas existencie nadácie sme finančne pomohli mnohým rodinám s ťažko chorými maloletými deťmi, rodinám, ktoré postihla živelná pohroma, matke s piatimi deťmi, ktorá odišla od násilníckeho manžela, rodine s maloletými deťmi, ktorá prišla o príjem, keďže otec je onkologický pacient a mnohým ďalším, s výnimočným životným príbehom,“ hovorí správkyňa Nadácie ŽSK Anna Verešová.

Rodinné centrum pomoci je členom celoslovenskej Siete pomoci, ktorá vznikla ako výstup celoslovenského projektu Medzigeneračná solidarita a ochrana ľudskej dôstojnosti. Nadácia a Rodinné centrum sú tiež súčasťou Regionálnej platformy pre pomoc obetiam trestných činov na úrovni Žilinského kraja.

„Náš tím je tu pre každého kto potrebuje pomoc a podporu v krízovej životnej situácii, pre tých, ktorí chcú byť súčasťou komunity. Našim cieľom je nájsť spoločne kroky, vďaka ktorým je možné zmeniť nepriaznivú životnú situáciu v nový, lepší začiatok. Sme vďační za akúkoľvek podporu, ktorej sa nám dostáva či už vo verejných zbierkach a taktiež prostredníctvom materiálnej a potravinovej pomoci. Efektívnym a jednoduchým spôsobom ako nám môže verejnosť v našej činnosti pomôcť sú aj 2% z dane,“ doplnila Verešová.

Nadácia ŽSK organizuje v spolupráci so ŽSK verejné zbierky, podieľa sa na benefičných aktivitách, oslovuje partnerov (podnikateľov, firmy), pre zapojenie sa do charitatívnej reklamy. Podrobnejšie informácie o činnosti Nadácie ŽSK pre podporu rodiny nájdete na webe, stiahnuť si môžete aj predvyplnené tlačivo pre darovanie 2% z dane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Žilinský samosprávny kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies