Pozrite si, koľko stojí jedna vakcína od Pfizer/BioNTech

NETKY.SK • 21 Apríl 2021, 15:15 • 2 min
Pozrite si, koľko stojí jedna vakcína od Pfizer/BioNTech

BARCELONA - Priemerná cena, ktorú Európska únia (EÚ) platí za vakcíny firiem Pfizer a BioNTech, je 15,50 eura za kus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v stredu španielsky denník La Vanguardia. Dodal, že podľa zmluvy výrobcovia očkovacej látky nenesú zodpovednosť za jej možné negatívne vedľajšie účinky. Denník na svojej webovej stránke zverejnil kópiu dokumentu, ktorý je podľa neho zmluvou podpísanou Európskou komisiou v novembri.

V zmluve na 200 miliónov dávok vakcíny s opciou na nákup ďalších 100 miliónov dávok je cena stanovená na úrovni 17,50 eura za kus. Cena za ďalších 100 miliónov dávok je 13,50 eura za kus. Sto miliónov vakcín, na ktorých nákup má EÚ opciu, je 15,50 eura za kus.

Zmluvy s farmaceutickými spoločnosťami o nákupe očkovacích látok pre EÚ uzatvára Európska komisia. Každá z 27 členských krajín únie potom vakcíny kupuje z prídelov určených podľa počtu obyvateľov jednotlivých štátov EÚ.

 

Mohlo by vás zaujímať: EÚ uplatnila opciu na ďalšie vakcíny Pfizer/BioNTech. K očkovaniu sa dostane o 50-miliónov viac Európanov, ako sa predpokladalo



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies