Vojenskí experti: Spojené štáty sú bezbranné pred ruskými "Dýkami"

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 06:00 • 2 min
Vojenskí experti: Spojené štáty sú bezbranné pred ruskými "Dýkami"

MOSKVA - Americká armáda má obavy z hlásení o začiatku vykonávania služby ruských MiG-31 s raketami "Dýka ", informuje portál Military Watch.

slovakia

left justify in out

Niekoľko vysoko postavených vojenských pracovníkov v Pentagone uviedlo, že Spojené štáty nemajú ochranu pred ruskými hypersonickými zbraňami. Americká armáda nemôže čeliť zbraniam, rozvíjajúcim rýchlosť viac ako tri Mach, zatiaľ čo najnovšie ruské strely môžu dosiahnuť rýchlosť 5, 10 a dokonca 20 Mach.

    

Vojenskí dôstojníci tiež poznamenali, že Spojené štáty nie sú schopné čeliť dokonca ani sovietskym podzvukovým raketám typu SCUD.

    

MiG-31 sú optimalizované pre prepravu extrémne ťažkých rakiet a ich vysoká rýchlosť je skvelá pre nasadenie "Dýky". Spustenie rakety prebieha v nadmorskej výške viac ako desať kilometrov. Vďaka systému aerodynamického ovládania "Dýka" môže manévrovať a obísť nebezpečné oblasti. 

 

Táto strela zasahuje ciele vo vzdialenosti približne 2000 kilometrov, čo prekračuje dosah protiraketovej obrany potenciálneho nepriateľa.

     

Predtým, zástupca ministra obrany Jurij Borisov zdôraznil, že "Dýka" je takpovediac nezraniteľná a má vážnu bojovú silu. 

 

Hlavným cieľom týchto rakiet on nazval veľké lode. Experti poznamenali, že žiadna iná krajina vo svete nemá tento typ zbraní ako je "Dýka".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies