Rodičia tento mesiac dostanú príspevok 100 eur na nákup školských potrieb

NETKY.SK • 5 Október 2019, 09:52 • 2 min
Rodičia tento mesiac dostanú príspevok 100 eur na nákup školských potrieb

BRATISLAVA - Tento mesiac rodičia prváčikov dostanú zvýšený prídavok na dieťa o 100 eur.

slovakia

left justify in out

Slúžiť im má na nákup školských pomôcok. Rodičia dostanú tento príspevok na dieťa automaticky, nemusia oň žiadať.

 

Ústredie práce od začiatku tohto mesiaca zbiera údaje o deťoch, ktorých rodičia majú mať na túto dávku nárok. "Príspevok sa bude vyplácať spolu s rodinným prídavkom v októbri. S účinnosťou od 1. septembra tohto roka bude ústredie práce získavať informácie z centrálneho registra detí, žiakov a poslucháčov (RIS), ktorý spravuje ministerstvo školstva," priblížilo pre TASR ústredie práce s tým, že v prvých dňoch októbra ústredie preberie údaje o deťoch vo veku 5 až 8 rokov a deťoch vo veku 16 až 25 rokov na účely potvrdení o návšteve školy a vyplatenie zvýšeného prídavku na dieťa.

 

"Následne v systéme ústredia spustíme hromadné pregenerovanie nárokov na prídavok na dieťa a zvýšenie prídavku na dieťa pre deti, ktoré nastúpili do 1. ročníka základnej školy. Vytvoríme kontrolné zostavy pre referentov úradov, ktoré budú obsahovať zoznam detí, žiakov a poslucháčov, o ktorých neprišla informácia o štúdiu z RIS, napríklad sa to týka detí, ktoré navštevujú školy v zahraničí," vysvetlilo ústredie práce.

 

V prípade detí študujúcich v zahraničí budú musieť rodičia predložiť potvrdenie o návšteve školy. "Prídavky na deti budú vyplatené v obvyklom termíne a obvyklým spôsobom," doplnilo ústredie práce.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies