8 trendy módnych značiek, ktoré popri vkuse a elegancii kladú dôraz aj na funkčnosť a kvalitu

NETKY.SK • 29 Máj 2023, 14:30 • 2 min
8 trendy módnych značiek, ktoré popri vkuse a elegancii kladú dôraz aj na funkčnosť a kvalitu

SVET - Móda je jedným z najvýraznejších spôsobov, ako vyjadriť svoju individualitu a osobnosť. Ak hľadáte inšpiráciu pre svoj šatník, nezabudnite sa pozrieť na týchto 8 módnych značiek, ktoré sa vyznačujú jedinečným dizajnom, kvalitnými materiálmi a dokonalým spracovaním.

slovakia

left justify in out

Vo svete módy exsituje obrovské množstvo značiek, ktoré sa hlásia o slovo výraznými prvkami, extravagantnými kolekciami a precíznymi návrhmi. Zatiaľ čo niektoré z nich sa v praxi ukážu len ako isté ,,výkriky módy" s trvácnosťou len niekoľko mesiacov (prípadne iba týždňov), tak iné sa do módnej histórie zapíšu veľkými písmenami a počas dekád ich fungovania prinesú tisíce až desaťtisíce kvalitných kúskov, ktoré sú štýlové aj roky po ich uvedení do sveta módy. V tomto článku vám prinesieme 8 módnych značiek, ktoré priniesli do sveta módy značný prínos a ich návrhy sa vyznačujú kombináciou kvalitných materiálov a dokonalého spracovania.

 

1. Arc'teryx

 

Arc'teryx je značka založená v Kanade, ktorá sa špecializuje na outdoorové oblečenie a vybavenie. Ich produkty sú navrhnuté s ohľadom na funkčnosť a kvalitu. Arc'teryx sa vyznačuje výnimočným technickým know-how a používaním inovatívnych materiálov. Ich oblečenie je odolné voči poveternostným podmienkam či vode a zároveň ponúka štýlový a moderný vzhľad.

 

img

 

2. Stone Island

 

Stone Island je talianska módna značka známa svojimi experimentálnymi prístupmi k dizajnu a používaním technických materiálov. Ich oblečenie je vyrobené s dôrazom na detaily a funkčnosť. Značka je obľúbená medzi milovníkmi streetwearu a urbaného štýlu. Stone Island sa tiež vyznačuje ikonickým logom v tvare kompasu, ktoré sa stalo rozpoznateľným symbolom značky. 

 

img

 

img

 

3. C.P. Company

 

C.P. Company je ďalšou talianskou značkou, ktorá si získala popularitu svojim jedinečným prístupom k dizajnu. Značka je známa svojimi inovatívnymi technológiami a používaním výnimočných materiálov. C.P. Company je považovaná za pioniera vo vývoji a využívaní technického oblečenia (tzv. tech wear). Ich produkty kombinujú štýl a funkčnosť, čím oslovujú nielen módnych nadšencov, ale aj praktických ľudí, ktorí ocenia ich funkčnosť a odolnosť. Na ich kúskoch si môžme všimnúť okuliarovitý výčnelok na kapucniach či pokrývkach hlavy, ktorý je typickým znakom pre značku C.P. Company.

 

img

 

4. Gucci

 

Čo by to bol za zoznam módnych značiek, keby v ňom nefigurovala ikonická talianska značka Gucci? Značka, založená v 20. rokoch minulého storočia talianskym návrhárom Gucciom Guccim, je známa svojím extravagantným a inovatívnym dizajnom. Vyznačuje sa používaním veľmi kvalitných materiálov a ich precíznym spracovaním. Gucci je obľúbená medzi celebritami a módnymi nadšencami po celom svete, pričom ich oblečenie a doplnky dodávajú každému outfitu nádych luxusu a elegancie.

 

img

 

5. Balenciaga

 

Balenciaga je veľmi prestížna španielska značka, ktorá je známa svojím avantgardným prístupom k móde. Ich dizajnéri sa neboja experimentovať s tvarmi, vzormi a materiálmi, čím vytvárajú originálne a nezabudnuteľné kúsky. V súčasnosti je na čele dizajnérskeho tímu Balenciagy talentovaný návrhár gruzínskeho pôvodu Demna Gvasalia - veľmi známa postava v módnom priemysle.

 

 

img

img

 

6. Off-White

 

Off-White je značka založená zosnulým americkým návrhárom Virgilom Ablohom. Táto značka kombinuje moderný streetwear s prvotriednym dizajnom. Off-White je obľúbená medzi mladými generáciami a ľuďmi, ktorí vyhľadávajú štýlové a odvážne kúsky. Ich produkty sú často označené charakteristickými údajmi v úvodzovkách, čo je rozpoznateľným znakom Off-White.

 

img

img

 

7. Supreme

 

Supreme je ikonická newyorská značka, ktorá sa stala symbolom uličnej módy. Ich limitované kolekcie a kolaborácie s inými značkami sú vždy veľmi vyhľadávané a rýchlo sa vypredávajú. Supreme je mimoriadne obľúbené medzi mladými ľuďmi a streetwearovou komunitou pre svoj autentický a rebelantský štýl.

 

img

img

 

8. Prada

 

Prada je ďalšia talianska luxusná značka, ktorá sa vyznačuje sofistikovaným a elegantným dizajnom. Ich oblečenie a doplnky sú známe kvalitou a precíznym spracovaním. Prada je obľúbená medzi módnymi nadšencami, ktorí ocenia jednoduchosť a čistotu ich kúskov. Jej posledná kolekcia s titulom Linea Rossa je, ako sa uvádza v jej lookbooku, inšpirovaná prirodzeným pohybom a potrebami tela, čo inak znamená funkčnosť a odolnosť jej materiálov. Značka Prada je nepochybne synonymom luxusu a vkusu, a v poslednom období teda aj funkčnosti a udržateľnosti.

 

img

 

Týchto uvedených 8 značiek mimo toho, že sú aktuálne v kurze, prinášajú do sveta módy svoju jedinečnú viziu a štýl. Oblečenie z dielne týchto značiek síce nie sú úplne najlacnejšie, no o to viac je kvalitnejšie a prepracovanejšie. Bez ohľadu na váš vkus a preferencie, medzi nimi určite nájdete niečo, čo vás osloví. Nech už sú to funkčné outdoorové kúsky, experimentálne technické materiály alebo luxusné a elegantné strihy, tieto značky vám ponúkajú možnosť vyjadriť svoju osobnosť a inšpirovať sa svetom módy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies