Lodenica na Kryme po ukrajinskom útoku horí, hlásia zranených

NETKY.SK • 13 September 2023, 09:15 • 2 min
Lodenica na Kryme po ukrajinskom útoku horí, hlásia zranených

SEVASTOPOL - Útok na Sevastopol z noci na stredu bol vykonaný raketami s plochou dráhou letu, ako aj námornými dronmi, informovalo ruské ministerstvo obrany. V dôsledku útoku boli poškodené dve lode, dodala britská stanica BBC odvolávajúca sa na ruské ministerstvo.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vo svojom vyhlásení tvrdí, že ukrajinská armáda vystrelila desať rakiet s plochou dráhou letu. Ich terčom bol závod na opravu lodí v Sevastopole.

 

Okrem toho ešte vyslala tri bezposádkové námorné drony, ktoré útočili na skupinu lodí Čiernomorskej flotily. BBC podotkla, že o tom, že Ukrajina do útoku vyslala aj drony, Rusko doteraz neinformovalo.

 

Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že ruská protivzdušná obrana zostrelila sedem z desiatich rakiet a hliadková loď zničila všetky tri námorné drony. Zvyšné tri rakety podľa ministerstva poškodili dve opravované lode.

 

 

Vo videách, ktoré zverejnili používatelia sociálnych médií v Sevastopole a na platforme Telegram, bolo vidieť a počuť tri výbuchy v oblasti opravárenského závodu.

 

Moskvou dosadený gubernátor prístavného mesta Sevastopol Michail Razvožajev na sociálnych sieťach informoval, že v dôsledku ukrajinského útoku vypukol v Ordžonikidzeho opravárenskom závode požiar. Na mieste sú aj zranení, dodal Razvožajev s tým, že civilným objektom v meste žiadne nebezpečenstvo nehrozí.


Sevastopolská lodenica je pre Rusko strategicky dôležitá, pretože sú v nej opravované plavidlá jeho Čiernomorskej flotily, ktorá je rozmiestnená na anektovanom Krymskom polostrove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / BBC Foto: TA3 / Twitter
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies