Dcéra slovenského zločinca Mišenku: Rakúska justícia sa mi zdá spravodlivejšia

NETKY.SK • 2 November 2021, 10:35 • 2 min
Dcéra slovenského zločinca Mišenku: Rakúska justícia sa mi zdá spravodlivejšia

Viliam Mišenka má na krku najťažšie mafiánske zločiny. Postupne už však došlo k niekoľkým zrušeniam obvinení. Jeho dcéra verí v nevinu otca a bojuje za dokázanie "pravdy". Prišlo ďalšie zastavenie trestného stíhania v kauze vraždy podnikateľa Františka Marka.

slovakia

left justify in out

Tento raz zo strany rakúskej prokuratúry. Tá zastavila trestné stíhanie Mišenku pre úkladnú vraždu podnikateľa spred 25-tich rokov. Mišenka kedysi patril medzi najhľadanejších Slovákov. Mišenkova dcéra sa snaží dokázať, že polícia ho stíha len na základe vymyslených dôkazov.

 

img

 

Vražda bossa Petra Čongŕadyho

"Z pasu môjho klienta, aj z jeho vyjadrenia vyplýva, že v deň skutku, ale aj pred skutkom, aj po skutku, nebol na Slovensku, ale bol v Číne," vyjadril sa obhajca Mišenku Igor Cibula v reportáži tv Joj z roku 2013.

 

img

Na snímke: Peter Čongrády

 

Nepreukázali mu účasť na veľkej bankovej lúpeži z 90. rokov, ani na ďalších dvoch mafiánskych popravách. Aktuálne zrušili obvinenie pre prípad úkladnej vraždy, ktorý prešetrila viedenská prokurátúra. Vražda podnikateľa Marka spred štvrťstoročia bola postavená na jedinom svedkovi, nakoniec aj pre políciu nedôveryhodnom zločincovi, Jánovi Krajčíkovi.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Češka Tereza, ktorej našli na letisku v Pakistane 9 kg heroínu, pôjde na slobodu!

 

img

Na snímke: Mišenka a Krajčík

 

Bol to len falošný "kajúcnik", ktorý si dnes odpykáva doživotie? "Stručne povedané, prípad Františka Marka bol založený na nedôveryhodnom svedectve Jána Krajčíka, ktorý už v minulosti podal falošné svedectvá," vysvetlil prokurátor Wiener Neustadt Christian Niegl.

 

Výbuch v topoľčianskej firme na okná Euromont

Zranená majiteľka firmy prežila a polícia neskôr Mišenku obvinila spolu s dvomi komplicmi. Motívom boli nezhody v podnikaní. "Dokedy budem žiť, som presvedčená o tom, že je za tým on, a že má v tom na 100% prsty," reagovala poškodená podnikateľka Zuzana Mišenková. Mišenka bol právoplatne odsúdený v kauze výbuchu v tejto topoľčianskej firme. 

 

Kto je Milan Pavlovič?

Muž, ktorý stál za vraždou Mišenkovho synovca, syna podnikateľkyPavloviča mali pred rokmi dorezať nožmi dvaja muži. On to pripisoval mladému Mišenkovi a pomstil sa. Polícia obvinila Pavloviča z vraždy Mišenku, dostal trest 25 rokov, náhle však začal spolupracovať. Útok bombou hodil na Viliama Mišenku. Monika Pribyl tvrdí, že aj Pavlovič bol zištný svedok polície a snaží sa s otcom o obnovu prípadu: "Pavlovič sedí takisto v base, podal obnovu konania, to viem, no nebolo mu to umožnené a ide to na najvyšší súd, čo som sa dozvedela z médií. Čaká sa, čo sa stane, možno mu to zamietnu a možno si aj on premyslí situáciu a povie konečne pravdu, že mu bol sľúbený nejaký benefit."

 

img

 

Mišenku nevydajú

Monika Pribyl  je rakúska občianka, rovnako ako jej trestne stíhaný otec Viliam Mišenka. Je presvedčená o tom, že jej otca stíhali naše vyšetrovacie orgány bez zásadných dôkazov, a preto sa snaží dokázať, že do väzenia nepatrí.

 

Mišenka bol zadržaný v Rakúsku. Rakúšania ho už však na trestné stíhanie nevydali. "Rakúska justícia sa mi zdá spravodlivejšia, lebo aj oni vidia, aké svinstvá sa tu robili na základe výpovedí jediného svedka, čo je tzv. "kajúcnik" by som povedala. A potreboval na to štyri mesiace," povedala dcéra Mišenku Monika Pribyl. Mišenka je aktuálne vo výkone 20-ročného trestu v rakúskej väznici. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies