Hoh: Vojenská okupácia a operácie vykonávané pod vlajkou USA v Afganistane spôsobujú len ďalšie utrpenie

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 15:21 • 2 min
Hoh: Vojenská okupácia a operácie vykonávané pod vlajkou USA v Afganistane spôsobujú len ďalšie utrpenie

MOSKVA – Vojenské akcie organizované USA podnecujú v Afganistane len ďalšie konflikty a spôsobujú viac civilného utrpenia.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa bývalý námorník a predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí USA, Matthew Hoh. Americké vojenské akcie neberú do úvahy obrovské straty na životoch civilistov, pričom jednoznačne narážal na bombový útok v Kábule pri, ktorom zahynulo 90 nevinných civilistov a vyše 400 bolo prevezených do najbližších nemocníc s ťažkými poraneniami.

 

Bomba, ktorá obsahovala výbušniny s objemom 1 500 kg, bola umiestnená v nákladnom aute v tesnej blízkosti nemeckého veľvyslanectva. Vodič vozidla mal pôvodne výbušnínu doviezť až do Zelenej zóny, ktorá je domovom mnohých zahraničných misií. Plán pozmenil a bombu nechal explódovať na kontrolnom stanovišti.

 

Bývalý minister Hoh označil stratégie USA a NATO v Afganistane za absolútne neúspešné a neúčinné. Je toho názoru, že násilie, ktorým sa snažia potlačiť militantov a občianske vzbury tvoria len ďalšie násilie.

 

„Jediný spôsob, ako tento problém vyriešiť, je prostredníctvom zmierenia, prostredníctvom rokovaní, "povedal Hoh s tým, že „jediný výsledok angažovanosti USA v krajine má za následok len zhoršenie situácie, utrpenia civilistov a rapídne sa zvyšujúci počet obetí“, dodal Hoh na záver.

 

Ak si pripomenieme neďalekú históriu aktivít USA v tomto regióne dospejeme k tomu, že na ukončenie konfliktu a občianskej vojny ešte v roku 2001 použili Američania vojenské prostriedky na riešenie vnútroštátnych záležitostí suverénneho štátu.   



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies